SRBI PRATE TRENDOVE Crvena zvezda slaže esport tim

Foto: Getty Images / Guliver image 

KAKO srpski KlanRUR ekskluzivno saznaje, Crvena zvezda i službeno ulazi u esport vode. Prvi korak bit će preuzimanje dijela time Belgrade Eyes, koji su izborili nastup na Vip Adria League pobjedom na drugom kvalifikacijskom kupu. Uz to Zvezda planira dovesti nekoliko novih igrača, a kompletna postava bit će poznata idući tjedan.

>>ULAŽU MILIJUNE Najveći svjetski klubovi masno plaćaju svoje e-momčadi
 
Crvena zvezda ozbiljno shvaća esport projekt te će timu osigurati i poseban prostor za trening, kao i dovesti trenera te ostalo popratno osoblje. Kompletan tim bit će predstavljen prije početka same Vip Adria League koja počinje sredinom rujna.
 
Međutim, Zvezda nije prvi sportski klub u Srbiji koji je napravio korak u esport, prije njega to je učinio Partizan, početkom ove godine. Partizan je također uzeo League of Legends tim, ali cijela stvar je završila poprilično nesretno jer su na kraju diskvalificirani iz Fortuna Championship Seriesa, lige u kojoj su se natjecali pošto su neki igrači igrali na tuđim računima. U veljači, Partizan je napravio još jedan korak te potpisao Hearthstone igrača, Stefana "Djuka93" Đukića.
 
Brojni profesionalni sportski klubovi napravili su iskorake u esport, a trend se nastavlja i u regiji. Logično je da je ponovo fokus na Srbiji pošto je i sama esport scena tamo razvijenija. Međutim, ono što je također poznato je da se i hrvatski sportski klubovi već spremaju za ulazak u esport i to jedni od vodećih u svojim sportovima. Naravno, u svakom takvom razgovoru nezaobilazan je i Dinamo Zagreb koji se navodno već neko vrijeme sprema za esport. 
 
Uz sportske klubove dolaze i navijači kao i navijačke skupine. Teško je vjerovati da će se ogledi navijačkih skupina odvijati samo digitalnim putem, zato smo uvijek pomalo skeptični kada krenu rasprave o ulasku regionalnih klubova u esport. Grčka je već doživjela incident kada su navijači Olympiacosa upali u studio i napali League of Legends tim Panathinaikosa. Duboko se nadamo da će takve priče u našoj regiji izostati.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više