Delneri nakon debakla kod Parme: "Zašto bih dao ostavku?"

"ZA poraz nemam isprike, ali ostavku ne namjeravam dati - izjavio je Juventusov trener Luigi Delneri nakon 1:0 poraza kod Parme kojim bi "stara dama" mogla ostati bez Europe sljedeće sezone.

Da Catanija nije pobijedila Romu, a pobijedila ju je 2:1, Juventus bi ostao bez matematičkih izgleda da se plasira u Europa ligu sljedeće sezone.

"Ovim smo se praktički oprostili od izlaska na europsku scenu. U momčadi mi je bilo mnogo mladih igrača, bilo im je teško iskočiti u ovakvoj utakmici. Parma je bila agresivna, a mi smo učinili malo toga da izbjegnemo poraz. Dakle, isprike nema" kazao je nakon susreta Delneri.

Juve još može do Europa lige, no morat će u posljednjem kolu pobijediti Napoli, a Roma će morati upisati poraz kod kuće od Sampdorije, momčadi koja je već ispala u Seriju B.

"Zbog čega bih dao ostavku? O tome niti ne razmišljam, radim najbolje što mogu i zato nema niti potrebe o ostavci govoriti. Pod ugovorom sam i na klubu je da donese odluku vezanu uz moju sudbinu", zaključio je Juventusov trener.

Trener Udinesea: I ja ću, kao Boateng, plesati "moonwalk"

Nogometaši Udinesea bi mogli zasladiti ovu sjajnu sezonu izlaskom na europsku scenu, odnosno, nastupima u Ligi prvaka. U pretposljednjem 37. kolu Serije A Udinese je pobijedio Chievo u gostima 2:0.

Udinese je tako i dalje četvrta momčad na ljestvici, a ispred Lazija imaju dva boda viška. U posljednjem kolu je Udinese domaćin prvaku Milanu i u tih 90 minuta im je dovoljan i bod za osiguravanje četvrtog mjesta i igranje kvalifikacija Lige prvaka.

Da je u modi u talijanskom nogometu plesanje "moonwalka" Michaela Jacksona potvrdio je i 55-godišnji trener Udinesea Francesco Guidolin. Naime, isto je obećao i učinio na impozantan način igrač Milana Boateng, koji je takvo što izveo za navijače Milana na osnovu naslova prvaka svoje momčadi.

"Otplesat ću "moonwalk" izborimo li Ligu prvaka", rekao je Guidolin i nastavio uz smijeh:

"Svi su nešto napravili. Igrači su obavili svoj posao na travnjaku, navijači nas prate svugdje i daju nam strašan zamah. Ja ću, evo, plesati."

Pročitajte više