Denilson završio svoju vijetnamsku avanturu

BIVŠI brazilski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Denílson de Oliveira Araujo, prema svemu je sudeći okončao svoj boravak u vijetnamskom klubu Hai Phong Cementu.

> Video: Od crvenog tepiha Primere do mračnih tunela Vijetkonga

Denilson, koji je s brazilskom reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo 2002. godine, a četiri godine prije toga postao najskuplji nogometaš na svijetu kada je prešao iz Sao Paula u španjolski Betis za 31.500.000 eura, potpisao je početkom ovog mjeseca za Hai Phong Cement, klub iz vijetnamske V-lige. Dosad je za novu momčad odigrao tek jedno poluvrijeme.

Međutim, nakon tog jednog poluvremena Denilson želi okončati ugovor, s razlog tomu je ozljeda noge.

"Denilson je rekao da se nije potpuno oporavio od ozljede noge koja ga muči i da se zato ne osjeća ugodno igrajući ovdje u Vijetnamu. Rekao je da nije mogao očekivati ovakav rasplet događaja i zatražio je raskid ugovora", rekao je trener Hai Phonga Vuong Tien Dung.

Denilson je po dolasku u klub imao priliku odigrati tri utakmice, ali je odigrao tek, kao što je spomenuto, jedno poluvrijeme. Razlog tomu je navodna ozljeda, iako njegov klub nije nikad precizirao o kakvoj se ozljedi točno radi, a njegov izostanak s terena je ionako nasilne i ratoborne navijače njegovog kluba poprilično razljutio.

Kada je Denilson izostao iz prvog domaćeg ogleda, navijači su palili sjedalice na stadionu i bacali razne predmete u teren. Sljedeće kolo i gostovanje Hai Phong Cementa opet je proteklo bez slavnog Brazilca, a njegova je momčad ubilježila i drugi uzastopni poraz. Problematični su navijači Hai Phong Cementa palili baklje na utakmici, a nakon nje su se fizički sukobili s policijom.

Prošle nedjelje je Denilson napokon zaigrao za svoj klub, te je uvelike pripomogao u pobjedi protiv Hoang Anh Gia Laija 3-1. Iz slobodnog udarca zabio je gol već u prvoj minuti utakmice, a bio je i asistent za drugi gol svoje momčadi, međutim kasnije je prijevremeno napustio travnjak šepajući.

"Svi su mogli vidjeti da Denilson ima poteškoća u kretanju. Da smo ga forsirali da igra, njegova je karijera mogla biti ugrožena", dodao je trener Hai Phong Clementa.

Prema pisanju vijetnamskih medija, Denilson je već "odletio" u Brazil zajedno s agentom i svojim liječnikom i nema se namjeru više vratiti u klub. Također se dodaje da je za svoje kratko vrijeme boravka u Vijetnamu Denilson inkasirao 25.000 dolara, 10.000 od polumjesečne plaće, te još 15.000 za jedno poluvrijeme provedeno na travnjaku.

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više