Denis Gugić pobjednik sedme utakmice

HRVATSKI konjički reprezentativac Denis Gugić osvojio je peto mjesto u sedmoj utakmici Međunarodnog CSIO konjičkog turnira koji se od 25. do 28. rujna održava na Zagrebačkom hipodromu.

To je ujedno i najbolji plasman jednog našeg jahača na ovogodišnjem, osmom izdanju jakog međunarodnog natjecanja na kojem nastupa 67 jahačkoh parova iz 14 zemalja. Gugić je pobijedio u utakmici na visini prepona od 140 cm u konkurenciji 27 jahača koji su nastupili u prvoj i četvrtoj utakmici turnira, koje su bile kvalifikacijske za nastup u sedmoj utakmici. Osnovni parkur na visini prepona od 140 cm bez kaznenih bodova prošlo je devet jahačkih parova, a u baražu na preponama od 150 cm taj poduhvat uspio je petorici jahača od kojih je najbrži bio Nijemac Mario Stevens na glu "Alpha 61" u vremenu 36,55 sekundi. 2. Niklaus Schurtenberger (Švicarska) "Galayo La Silla" 39,28, 3.Giulia Martinegro (Italija) "Leconte 2" 40,24, 4. Paolo Segolini (Italija) "Salutt" 42,72, 5. DENIS GUGIĆ (HRVATSKA) "Winston" 44,61.

U toj utakmici nastupile su i dvije mlada hrvatske jahačice, Mirna Bačić koja je imala dva rušenja i s osam kaznenih bodova zauzela 22 mjesto i Tana Car koja je s 12 kaznenih bodova bila 23.

U utakmici za mlade konje na visini prepona od 130 cm nastupilo je 36 jahačkih parova, a najbolji je bio Poljak Lukasz Jonczyk na "Tornadu". Najbolje plasirani od naših bila je Maja Trajbar na 16 mjestu, Ivana Glavaš bila je 22, Denis Gugić 24, Renato Levanić bio je 25, a Kristina Grilec 31.

U najzahtjevnijoj utakmici dana "Barijere" koja se sastojala od šest prepona u nizu sa četiri baraža. Vec u prvom nastupu, zbog rušenja prepone od 160 cm ispali su Andrea Novak i Dražen Gagro.

U četvrtom baražu ostala su trojica jahača, a posljednja prepona od 200 metra bila je prezahtjevna za Talijana Gianlucu Ugoriju i Švicarca Fabija Crottu, ali ne i za sjajnog Belgijanca i stalnog gosta Zagrebačkog grand prixa Marca Boesa koji je sva četiri baraža prošao bez rušenja.

Turnir završava sutra, kada su na rasporedu također tri utakmice od kojih je najznačajnija posljednja za Grand prix Zagreba 2003.

Pročitajte više