Deportivo svladao Atletico Madrid u finalu turnira Teresa Herrera

HAJDUKOV protivnik u 2. pretkolu Kupa Uefa, Deportivo iz La Corune pobijedio je Atletico iz Madrida s 2:1 i ponio naslov pobjednika turnira Teresa Herrera na svom Riazoru.

Po izvještaju španjolskih medija, najbolji je u redovima Depora bio Juan Valeron, dok je Atletico bio bez svojih zvijezda, inozemnih reprezentativaca Sergija Aguera i Simaa Sabrose. Rezultat nije plod veličanstvene igre Deportiva, već prije svega izrazito slabe predstave obrane madridske momčadi.

Deportivo je cijelo vrijeme bio nadmoćniji te je poveo s 2:0 golovima Sergija i Valerona u prvom poluvremenu. Ishod je mogao biti povoljniji po domaće, jer je Mista promašio izvanrednu priliku na dodavanje Valerona, da bi nedugo zatim prokockao i jedanaesterac. U nastavku je na 2:1 smanjio povratnik u momčad Atletica, Maniche, na dodavanje Luisa Garcije. Ipak, tada je isključen Atletikovac Sergio Costa pa je plavo-bijela momčad mirno privela susret kraju.

U polufinalu je Depor svladao meksički Cruz Azul također s 2:1. U susretu za treće mjesto je Cruz Azul svladao Sporting iz Gijona jedanaestercima nakon 2:2.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više