Derbi bez dijamantnih igli: Mandžukić i Sharbini ovog puta samo navijači



SUBOTNJI derbi hrvatskog prvenstva između Hajduka i Dinama proteći će bez najvećih zvijezdi oba kluba Marija Mandžukića i Ahmada Sharbinija. Jedan će izostati zbog ozljede, a drugi zbog kartona.

U čudnim okolnostima odigrati će se na Poljudu derbi između Hajduka i Dinama. Domaćini prolaze kroz težak period, deseti su na ljestvici i teško će se uključiti u borbu za prvaka. Nismo na to navikli, no Dinamo je također u posljednja dva tjedna u rezultatskom padu, tako da se svejedno očekuje neizvjestan derbi. Osim toga, to su utakmice za koje ne treba posebna motivacija, a stanje na ljestvici bit će nebitno kad sudac označi početak utakmice.

No gledatelji će ovog puta biti uskraćeni za minijature i poteze najvećih zvijezda oba kluba. Mario Mandžukić izbivat će zbog istegnuća mišića potkoljenice, a Sharbini zbog trećeg žutog kartona. Njih će dvojica ovog puta biti s krive strane aut linije, te će momčadi moći pomoći samo navijanjem. Trener Hajduka Eduardo Reja zabrinut je zbog izostanka mlađeg Sharbinija, no vjeruje kako će njegova zamjena obaviti dobar posao, dok u Dinamu zbog Mandžukića više strahuju za utakmicu protiv Ajaxa sljedećeg tjedna.

Dinamo bi mogao biti uskraćen Mandžinim izostankom, budući da on voli zabiti na Poljudu. Bio je strijelac u posljednjem obračunu u prvenstvu prošle sezone. U utakmici prije toga, u pobjedi 3:0 u Kupu, Mandžo je zabio dvaput na Maksimiru i prava je šteta za Modre što neće biti u prilici nastaviti svoj niz protiv Hajduka. No zahvaljujući teškoj situaciji Hajduka trener Dinama Krunoslav Jurčić može odahnuti, da je situacija na ljestvici neizvjesna, njegov bi izostanak puno jače odjeknuo.

Iz sasvim drugog razloga na Poljudu neće biti Ahmada Sharbinija. Riječanina koji je ljetos bio blizu Dinama neće biti zbog trećeg žutog kartona, kojeg je zaslužio protiv Šibenika. Sharbini je s druge strane protiv dinama gotovo uvije igrao blijedo. Iako je 2008. presudio derbi protiv Dinama golom u 17. minuti nakon pogreške Bišćana.

Možda je uvijek Anas skoro uvijek bio nevidljiv protiv Modrih jer je uvijek bio pod Mamićevim povećalom, no u subotnjem obračunu neće mu biti u prilici dokazati da je trebao jače prionuti pri njegovom dovođenju. Možda neki drugi put. U subotu će hrvatski reprezentativci imati sasvim drugi status, bodrit će svoje iz klupskih loža. Sharbini kao možda i jedini navijač Hajduka na stadionu...

Pročitajte više