Derbi Dinamo-Hajduk: Policija privela 29 navijača

PRIJE, za vrijeme i nakon jučerašnjeg derbija između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka policija je privela 29 osoba, uglavnom zbog narušavanja javnog reda i mira i oštećenja imovine, a jedan je mladić lakše ozlijeđen, doznaje se danas u policiji.

Među privedenima je bilo 18 navijača Dinama i 11 navijača Hajduka, a prekršajne prijave policija je podnijela protiv desetorice, izvijestila je glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja.

Protiv sedmorice podnesene su prekršajne prijave zbog povreda Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok su ostala trojica prijavljena zbog narušavanja javnog reda i mira.

Jedini incident u kojem je bilo ozlijeđenih dogodio se oko ponoći na tramvajskom stajalištu kod raskrižja Selske i Jadranskog mosta, kada je 21-godišnji M.S. pogođen je u glavu raketom ispaljenom iz automobila splitske registracije. Lakše ozlijeđenom 21-godišnjaku pomoć je pružena u bolnici "Sestara Milosrdnica", a četvorica mladića iz splitskog automobila uhićeni su nešto kasnije kod naplatnih kućica u Hrvatskom Leskovcu.

Zbog ispaljivanja rakete policija je pokrenula kriminalističku obradu nad 23-godišnjim Splićaninom.

Još jedna signalna raketa, koja nije nikoga ozlijedila, ispaljena je oko 23,50 kod naplatnih kućica autoceste Zagreb-Karlovac, tijekom svađe Hajdukovih navijača i grupe Bad Blue Boysa (BBB) koji su se u vozilima također našli kod naplatnih kućica. Raketa je ispaljena iz splitskog automobila, koji je zaustavljen na izlazu s autoceste u Karlovcu, a policija još utvrđuje detalje ovog događaja.

Osim navedenih prijava, policija je sukladno novom Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima iz Zagreba vratila autobus sa 65 pripadnika zadarske Torcide, zbog toga što su na području Jastrebarskog, iako pod pratnjom policije, iz autobusa bacili neutvrđeni predmet na poklopac jednog automobila.

Također su u Puškarićevoj ulici u Zagrebu, čekajući ostale, petorica navijača izašla iz autobusa i napala nepoznatog mladića. No, identitet im se nije mogao utvrditi jer se oštećeni mladić udaljio, ističu u policiji.

Policija nije uspjela utvrditi ni identitet tridesetak mladića, s oznakama Dinamove navijačke skupine BBB-a, koji su na gradilištu u Ivekovićevoj ulici srušili oko 50 metara zaštitne ograde.

Pročitajte više