DINAMO U 94. MINUTI IZBJEGAO PORAZ Henriquez spasio Modre protiv Osijeka

Foto: Igor Kralj/Pixsell

U DERBIJU 12. kola HNL-a Dinamo je golom Henriqueza u 94. minuti osvojio bod protiv Osijeka (1:1). Time je zagrebački klub povećao prednost u odnosu na Rijeku koja je ranije izgubila u Puli (0:1)
 
Već od prve minute vidjelo se da Dinamo na Maksimiru čeka jako teška utakmica. U prvom napadu gosti su mogli povesti, ali udarac Hajradinovića iskosa s lijeve strane završio je pored vratnice. 
 
Ipak, u 17. minuti Grezda nije promašio... Sjajno se snašao nakon duge lopte i lijevom nogom pogodio suprotni kut domaćeg gola. 
 
Do kraja prvog dijela Dinamo je imao tek dvije poluprilike - Sigali je pucao iznad gola, Soudani preslabo, a oba puta je ubacio Stojanović.
 
Soudani promašio penal, Hodžić zicer
 
Nevjerojatno je kako Dinamo nije stigao do izjednačenja u 55. minuti. Antolić je izborio jedanaesterac, Soudani uzeo loptu, a Malenica obranio njegov pokušaj s bijele točke. Na odbijenu loptu naletio je Hodžić i promašio prazan gol.
 
Kazna za promašaje u zadnjim sekundama
 
Izgledalo je da se Dinamo neće oporaviti od toga, posebno jer je Osijek bio opasniji nakon promašaja domaćih iz 55. minute. Prvo je Grezda pobjegao Dinamovoj obrani pa Hajradinović ubacio za Grgića čiji je pokušaj sa samo tri metra obranio Livaković. Kasnije se i Ejupi našao u sjajnoj prilici, ali se spetljao.
 
Kazna za promašaje uslijedila je desetak sekundi prije isteka četvrte minute sudačke nadoknade. Obrana Osijeka očajno je reagirala, a lopta stigla do Henriqueza kojem nije bilo teško izjednačiti za slavlje oko dvije tisuće gledatelja. 
 
Prije toga je Ademi, povratnik na travnjak nakon suspenzije zbog dopinga, ali gol mu je poništen zbog zaleđa.
 
Sastavi:
 
DINAMO: Livaković; Stojanović, Benković, Sigali, Lecjaks; Doumbia, Antolić; Olmo, Moro, Soudani; Hodžić
 
OSIJEK: Malenica; Grgić, Barać, Škorić, Bočkaj; Mioč, Mudražija; Hajradinović, Lopa, Grezda, Ejupi
 

Pročitajte više