Golijadu na Old Traffordu obilježio Marcus Rashford: United udaljio Arsenal od naslova

Foto: Guliver Image/Getty Images

Dvoboji Manchestera i Arsenala spadaju u klasike ne samo engleskog nogometa. Posljednjih godina United je bio nemjerljivo uspješniji, no otkako je veliki sir Alex napustio klupu mitskog kluba s Old Trafforda, stvari su se promijenile.
 
David Moyes je krenuo s uništavanjem nasljeđa slavnog sunarodnjaka, a praksu guranja Uniteda u nogometnu prosječnost nastavio je i čuveni Nizozemac Louis van Gaal. United je pod Fergusonom bio pojam velikog kluba, danas je predmet sprdnje i sinonim za besmislenu rastrošnost.
 
Arsenal je u zadnje tri sezone bolja momčad od Uniteda, no daleko je to od onoga što navijači Arsenala žele. Topnici pod Wengerom za naslov ne znaju punih 12 godina, a kako stvari stoje, post će se nastaviti.
 
Arsenal se pobjedom protiv ''nikad slabijeg '' Uniteda danas na Old Traffordu mogao približiti Leicesteru na svega dva boda, no nevjerojatno otkriće Louisa van Gaala, mlađahni Marcus Rashford mislio je drugačije. Nakon sjajne predstave u Europa ligi prošlog tjedna, Rashford je s dva gola i jednim asistom uništio Arsenal.
 

Na samom kraju utakmice, nakon gola Ozila, Arsenal je pokušavao doći do trećeg gola i barem boda, no nisu uspjeli i čini se da je za Topnike ova sezona još jedna u nizu propalih.
 
Istovremeno Tottenham je ugostio Swansea, a navijači su domaće igrače dočekali pjesmom "Možemo biti junaci".
 
Noć je Leicester proveo s pet bodova prednosti ispred Arsenala i Tottenhama, a nakon što je Swansea dugo vremena vodio golom Paloschija, činili se da je Leicesteru put do povijesnog naslova širom otvoren.
 
Ipak, u završnici susreta Chadli i Rose zabijaju za preokret i pobjedu Tottenhama.

 
 
 

Pročitajte više