Derrick Rose se oprašta od košarke?

Foto: Getty Images / Guliver Image

Derrick Rose, iako još uvijek pod ugovorom s Cleveland Cavaliersima, nakon nove ozljede odmaknuo se od momčadi kako bi razmislio o nastavku svoje karijere. Izvor iz kluba tvrdi: "Dosta mu je ozljeda. Njegova psiha zbog toga plaća veliki danak."

Derrick Rose je jedan od najeksplozivnijih playmakera u povijesti igre. Tri puta je nastupio na All-Star utakmici, a 2011. je izabran i za najkorisnijeg igrača lige. Kada se činilo da mu je samo nebo granica, došlo je do teške ozljede. Na početku doigravanja u sezoni 2012./13. potrgao je ligamente u koljenu što je izazvalo pauzu od preko godine dana. Otada je od mogućih 412 utakmica odigrao njih tek 237, a problemi s ozljedama postali su kronični.

Ove sezone odigrao je tek sedam od 18 utakmica za Cleveland, i premda se ne radi o teškoj ozljedi (uganuće zgloba), očito je kako mu ponestaje snage za povratak. Nekoliko NBA analitičara i ljudi koji prate ligu iznutra prognoziraju kako ne bi bilo nikakvo čudo da se 29-godišnji igrač zauvijek oprosti od košarke. Velika bi to bila šteta za ligu i igru, izgubiti čovjeka koji je trebao biti jedan od nositelja lige i ''prirodni'' veliki rival Jamesu.

 

Pročitajte više