Deschamps: Mi moramo dobiti finale

Foto: EPA-EFE

FRANCUSKA je u polufinalu SP-a u Sankt Petersburgu pobijedila Belgiju 1:0 i čeka protivnika u nedjeljnom finalu. Tamo će igrati protiv Engleske ili Hrvatske koje se sastaju u srijedu u 20 sati. Belgija će u subotu igrati za treće mjesto s poraženim.

Pobjednički gol zabio je Samuel Umtiti u 51. minuti, a Francuska je do kraja utakmice rutinski držala prednost. To je Francuzima drugo uzastopno finale na velikim natjecanjima, a treće u povijesti SP-a. Deschampsova momčad je prije dvije godine kod kuće izgubila finale Eura od Portugala.

"Moramo pobijediti u finalu jer još nismo preboljeli onaj poraz iz 2016. godine. Dečki su bili sjajni, a moramo čestitati i Belgiji koja je odigrala veliki turnir", rekao je Deschamps.

Francusku je ponovno spasio Hugo Lloris, kao i protiv Urugvaja. U 21. minuti je skinuo čisti gol Alderweireldu nakon čega mu Belgija više nije mogla zaprijetiti.

"Teško je ne prepustiti se euforiji, ali moramo pokušati ostati mirni. Odlično smo odigrali, baš muški, i zasluženo smo dobili. Svi se sjećamo poraza od Portugala i želimo to ispraviti", rekao je Lloris.

 

Pročitajte više