Deschamps odabrao novog kapetana Francuske

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE (24) postat će novi kapetan francuske reprezentacije, javlja L'Equipe. Mladi napadač na toj će poziciji naslijediti Huga Llorisa, koji je otišao u reprezentativnu mirovinu. Informacija još nije službeno potvrđena, no Didier Deschamps je i prilikom okupljanja momčadi u ponedjeljak govorio o mogućnosti da Mbappe postane kapetan.

"Razgovarat ću s igračima kojih se to tiče, a jedan od njih je naravno i Kylian. Znat ćete više o tome kad se idući put vidimo, dakle dan prije utakmice, u četvrtak. Rekao bih da ako Mbappe ima jednu kvalitetu, kao dodatak na sve njegove druge kvalitete, to je da je on osoba koja je vrlo dobra u komunikaciji. S te strane ne bi imao problema", rekao je francuski izbornik.

Jedan od najiskusnijih u ekipi

Iako je i dalje vrlo mlad, Mbappe je zapravo jedan od najiskusnijih igrača na aktualnom francuskom popisu. Za reprezentaciju je skupio 66 nastupa, a više od njega imaju samo Olivier Giroud (120) i Antoine Griezmann (116).

Francuska će kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvoriti u petak domaćom utakmicom protiv Nizozemske, dok će tri dana kasnije, u ponedjeljak, na gostovanje u Irsku. U skupini se još nalaze Grčka i Gibraltar.

 

Pročitajte više