Desetkovana Crvena armija dočekuje Rossonere

RIO FERDINAND, Gary Neville, Nemanja Vidić, Mikael Silvestre, Craig Cathcart, Ji-Sung Park, Kieran Richardson i Louis Saha. To je lista Manchesterovih igrača koji će propustiti prvu polufinalnu utakmicu s Milanom na Old Traffordu.

Fergusonove obrambene opcije time su više nego limitirane, a još nije siguran ni nastup Patricea Evre. Ukoliko ni Evra ne bude mogao nastupiti, njegovu će poziciju na desnom boku vjerojatno popuniti Darren Fletcher, na lijevoj bi strani trebao igrati Gabriel Heinze, a u sredini Wes Brown i John O`Shea što je daleko od idealne formacije "Crvenih vragova".

"Ovo nije trenutak za samosažaljevanje. Sad moramo pokazati od čega smo sačinjeni. Uostalom, u povijesti našeg kluba je već dobro dokumentirano da uvijek radimo sve na težak način. Sad je najvažnije što bolje odmoriti igrače za utorak. To je iznimno važna utakmica za njih i trebali bi u njoj uživati", rekao je engleskim medijima Manchesterov strateg Sir Alex Ferguson.

Carlo Ancelotti pak vjeruje kako bi Manchesterova obrambena kriza mogla biti prevaga u sutrašnjoj utakmici. "Rio Ferdinand je jako važan igrač, a izostat će i drugi centralni branič Nemanja Vidić. Ferguson će tu imati velikih problema jer će morati u igru poslati par neiskusnih braniča", rekao je Ancelotti.

Ali i Milan ima svojih problema uoči ove važne utakmice. Još nije potvrđen nastup prvog vratar Dide, a ukoliko on ne bude mogao igrati mijenjat će ga Željko Kalac, koji ipak nema toliko iskustva u važnim utakmicama. Ancelotti ipak vjeruje u svog drugog vratara.

"Odluku o Didinom nastupu donijet ćemo u zadnji trenutak. Ako želi igrati mora biti 100 posto spreman. Ozljeda ramena je veliki problem za golmana. Ali u slučaju potrebe uvijek može uskočiti Kalac koji je vrhunski vratar", smatra Ancelotti.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više