Desetkovani Arsenal na Villa Parku



UOČI gostovanja kod Aston Ville u srijedu, u 17. kolu Premiershipa, menadžeru Arsenala Arseneu Wengeru nedostaje čak 10 nogometaša. Na velikim mukama je Arsene Wenger pred gostovanje na Villa Parku, a posebno je teška situacija u zadnjoj liniji jer na raspolaganju nema niti jednog bočnog igrača.

Naime, osim poraza u nedjeljnom susretu protiv Manchester Cityja, Arsenal je ostao i bez Johana Djouroua koji je ozlijedio prepone i neće ga biti tri tjedna. Otprije su na tim pozicijama ozlijeđeni Bacary Sagna (gležanj), Kieran Gibbs (trbušni zid), Andre Santos (gležanj) i Carl Jenkins (leđa). Umjesto Djouroua očekuje se da bi francuski stručnjak mogao posegnuti za Sebastienom Squillacijem ili Ignasi Miquelom.

Osim deficita u obrani "topnicima" nedostaje i nekoliko igrača na ostalim pozicijama poput Jacka Wilsherea (gležanj), Lukasza Fabianskog (koljeno), Vita Mannonea (rame), te Abou Diabyja (tetiva koljena), dok je Alex Song suspendiran. Wenger se nadao da bi Gibbs ipak mogao zaigrati nakon dva mjeseca oporavka, međutim došlo je do nove lakše povrede.

"Kieran Gibbs se nažalost nije uspio potpuno oporaviti kako bi bio spreman za utakmicu s Aston Villom. To je vrlo razočaravajuća vijest za nas u ovom trenutku. Ipak, dobra je vijest da će od petka punim intenzitetom započeti s treninzima japanski napadač Ryo Miyaichi koji je neko vrijeme imao problema s gležnjem", poručio je Francuz putem Arsenalove internet stranice.

Pročitajte više