Desetorica nesretnih koji su zbog ozljeda propuštali Svjetska prvenstva

NOGOMETNI portal Goal.com izabrao je deset najboljih nogometaša svih vremena koji su bili prisiljeni propustiti svjetsku smotru.

Na vrhu popisa nalazi se Argentinac Daniel Passarella, koji je propustio Mundial 1986. godine u Meksiku zbog želučanih smetnji koje su uvjetovale njegov velik gubitak kilaže. Pouzdani branič predvodio je “gauče” na SP-u 1978. godine kao kapetan, godine kada je Argentina uzela naslov pred domaćim gledateljima pobjedom nad Nizozemskom (3:1) u finalu.

Na drugom mjestu nalazi se brazilski majstor Romario, koji je propustio SP u Francuskoj 1998. godine, a službeno objašnjenje tadašnjeg izbornika “carioca” Marija Zagalla za njegovo izostavljanje navodi se mišićna ozljeda.

Treće mjesto zauzeo je vjerojatno i najveći nogometaš koji nikad nije nastupio na Svjetskim prvenstvima, Realova legenda Argentinac Alfredo di Stefano. Iako je branio boje triju reprezentacija, Argentine, Kolumbije i Španjolske, nikad nije zaigrao na Mundijalu, a najbliži je tomu bio 1962. godine u Čileu. Prethodno je pomogao Španjolskoj u kvalifikacijama da izbori nastup, ali ga je od nastupa za "furiju" na završnom turniru spriječila mišićna ozljeda.

Na popisu se nalaze još i velikani poput Roberta Bettege, Marca van Bastena i Kennyja Dalglisha, a listu deset najboljih zatvara David Beckham, kojeg će ozljeda Ahilove tetive lijeve noge udaljiti od Mundijala u Južnoafričkoj Republici.

Goal.comov popis deset najboljih nogometaša koji su zbog ozljede propuštali SP:

1. Daniel Passarella (1986., probavne smetnje)

2. Romario (1998., mišićna ozljeda)

3. Alfredo di Stefano (1962., mišićna ozljeda)

4. Roberto Bettega (1982., ozljeda koljena)

5. Marco van Basten (1994. ozljeda gležnja)

6. Rene Bliard (1958., ozljeda gležnja)

7. Kenny Dalglish (1986., ozljeda koljena)

8. Emerson (2002., ozljeda ramena)

9. Santiago Canizares (2002., bizarna ozljeda palca zadobivena u kupaonici)

10. David Beckham (2010., ozljeda Ahilove tetive)

Pročitajte više