Detroit osvojio Stanley Cup!

DETROIT Red Wingsi osvojili su novi naslov NHL prvaka nakon što su u šestoj utakmici finala slavili na gostovanju kod Pittsburgha sa 3:2.

Nakon što su vodili 3:1 u seriji, svi su očekivali da će Detroit sve okončati u prošloj utakmici. No, nakon poraza u tri produžetka, Pittsburgh je sačuvao nadu u čudo, čudo da može preokrenuti seriju i doći do naslova prvaka. Ipak, to se nije dogodilo. Iskusni Red Wingsi jučer su odličnom utakmicom na gostovanju slavili i podigli novi trofej. Zadnji su puta bili prvaci 2002. te prije toga 1997. i 1998. godine.

U noćašnjoj utakmici Detroit je dominirao. Prvu trećinu su dobili 1:0, da bi druga završila također vodstvom gostiju od 2:1. U trećoj su otišli na dva gola prednosti da bi minutu i pol prije kraja Malkin smanjio na 3:2. Kod gostiju su strijelci bili Rafalski, Filppula te Zetterberg. Do kraja utakmica Penguinsi su jako pritisnuli, pokušali doći do izjednačenja, Hossa je i uspio pak ugurati u mrežu, međutim vrijeme je već bilo isteklo te je Detroit mogao početi slaviti.

Henrik Zetterberg je proglašen najboljim igračem doigravanja, dok je Šveđanin Nicklas Lidstrom prvi Europljanin koji je kao kapetan svoje momčadi podigao trofer Stanley Cupa. 

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više