Devetorica "palčkov" protiv Cibone nemaju šanse

IAKO Slovenija ima svog predstavnika u završnici NLB lige, koja danas počinje u zagrebačkoj Areni, tamošnji mediji posvetili su vrlo malo pozornosti današnjoj utakmici Cibone i Olimpije. Na stranicama slovenskih medija vijesti o završnici NLB-a su izostale ili su potisnute u drugi plan rezultatima NBA lige.

Razlog je možda taj što rijetki vjeruju da Olimpija zaista može pobijediti Cibonu u polufinalu koje se igra u Zagrebu. Trener slovenskog kluba Jure Zdovc sa sobom je poveo samo devetoricu igrača, od kojih su dvojica juniori. U tako teškoj situaciji teško je očekivati da mogu iznenaditi Cibose pred njihovom publikom, iako su u regularnom dijelu sezone Slovenci dva puta bili bolji.

"Kad smo već na završnom turniru imamo pravo razmišljati o prvom mjestu. Cibonu poštujemo, ali je se ne bojimo. Ipak smo ih dva puta pobijedili ove sezone", rekao je Zdovc za slovenske medije i dodao kako će biti jako teško protiv zagrebačke momčadi kad u svojoj ima sedam "palčkov", aludirajući na visinu svojih igrača.

Samo Udrih, Slovenac u redovima Cibosa i bivši igrač Olimpije, najavio je pobjedu domaće momčadi.

"Nećemo ih podcijeniti, ali favoriti smo pred svojim navijačima. Podsvjesno ću možda biti i motiviraniji protiv bivšeg kluba. Najavljujem pobjedu Cibone", rekao je Udrih za Žurnal.

Pročitajte više