Dežela u euforiji: "Slovenija u polufinalu gubi od Španjolske"

SLOVENIJA će svoj premijerni nastup u Južnoj Africi imati u nedjelju u Polokwaneu protiv Alžira, autsajdera skupine C.

Atmosfera u slovenskoj reprezentaciji je odlična, što je potvrdio i junak Dežele Zlatko Dedič, čovjek koji je Rusima zalupio vrata smotre u JAR-u:

"Grupa je jako teška, ali nikad na svjetskim prvenstvima nije bilo lako i jednostavno. Poštujemo svakog protivnika, ali se nikog ne bojimo. Mislim da možemo pružiti još bolje partije nego protiv Rusa u dodatnim kvalifikacijama, vidjet ćete to vrlo skoro", poručio je Dedič slovenskim medijima koji dijele optimizam Bochumova napadača.

Dnevnik Večer tako je pronašao zanimljivu analizu američke banke J.P. Morgan, prema kojoj će Slovenija osvojiti četvrto mjesto. Scenarij predviđa da će Slovenci u polufinalu izgubiti od Španjolaca, a da će u bitci za treće mjesto slaviti Nizozemci.

Što na sve to kaže izbornik? Matjaž Kek smiruje euforiju naglašavajući od kolike je važnosti dvoboj s Alžirom:

"Očekivanja su velika, ali idemo korak po korak. Za početak želimo pozitivno otvoriti natjecanje, ali neće biti lako, jer i naši protivnici imaju isti cilj. Nadam se da će nas ova pozitivna energija odvesti do pobjede", rekao je Kek koji nije htio govoriti o slabim točkama Alžiraca:

"Igrači će dobiti dodatne informacije, bilo bi pogrešno javno govoriti o ranjivim točkama protivnika", istaknuo je Kek.

Pročitajte više