ROMA

Di Canio: Igrači u Rimu su poput Brada Pitta, no kad izgube žive u strahu

Foto: Profimedia

PAOLO DI CANIO, nekadašnji napadač niza najjačih talijanskih klubova, kritizirao je nedavni ispad Josea Mourinha u Rominoj svlačionici. Portugalski trener bio je bijesan nakon poraza svoje momčadi u talijanskom kupu od Intera, nakon čega je vrijeđao igrače.

"Ne znam zašto, kad igramo protiv Intera, izgledamo kao govna prvih deset minuta. I želim znati zašto smo se protiv Milana usrali u prvih 10 minuta. Svi vi, nitko nije isključen iz ovoga. Želim znati zašto ste se dvije godine protiv velikih klubova pokazivali kao mali. Ako smo mali, suci će nas vidjeti kao male", rekao je Mourinho svojim igračima nakon utakmice i dodao:

Mourinhove uvrede

"Najveća mana koju čovjek može imati je manjak osobnosti, nedostatak muda. Ako se bojite ovakvih utakmica, idite igrati u Serie C, gdje nema jakih momčadi ni velikih stadiona, nema pritiska. Vi ste ljudi bez muda, najgora vrsta ljudi."

Di Canio je siguran da se Romini igrači boje svog trenera i podsjeća da je istu stvar napravio i kao Tottenhamov menadžer.

"Mourinho je udario po svlačionici kao i navijači koji kritiziraju igrača koji zarađuju milijune i tako dodatno naglasio takvo gledište. Isto je napravio u Tottenhamu, okrivio je igrače, ali to navijači ondje nisu tako prihvatili. Bio je bod od Liverpoola, izgubio od njega utakmicu i pao u sljedećih osam. Ponovno je govorio o igračima i sucima, ne ovim intenzitetom i navijači su mu rekli doviđenja", rekao je Di Canio i dodao:

"Najvatreniji dio Rominih navijača i dalje brani Mourinha, ali igrači u Rimu strahuju i boje se o tome govoriti s trenerom. Igrači Roma i Lazija osjećaju se kao Brad Pitt dok je sve u redu. Onda se po radio-postajama o njima priča. No, kad izgube onda se boje bilo što napraviti."

 

Pročitajte više