TRANSFERI

Di Marzio: Talijanski klub pregovara s Riberyjem, Susom i Balotellijem

Foto: EPA

PRIJE desetak dana bio je blizu odlaska u Saudijsku Arabiju. Potom su jučer informacije iz Nizozemske i Rusije govorile kako bi karijeru mogao nastaviti u PSV-u kod svog bivšeg suigrača, a danas trenera Marca van Bommela, te u moskovskom Lokomotivu, gdje igra Vedran Ćorluka.

Međutim, Franck Ribery odbio je sve ponude, a razlog je - Fiorentina. Gianluca Di Marzio, talijanski ekspert za prijelazni rok, kao i Sky Sport, za koji radi, donose informaciju kako bi 36-godišnji Francuz karijeru mogao nastaviti u Firenci. Kontakti kluba i igrača uspostavljeni su prije nekoliko sati. 

Činjenica što je slobodan igrač savršeno odgovara klubu s Artemija Franchija, čiji novi vlasnik Rocco Commisso želi ojačati momčad za sljedeću sezonu, a time i uvjeriti mladog Federica Chiesu da ostane jer će imati s kim igrati. 

Želje Balotelli i Suso

Chiesa, kojeg su željeli Juventus i Inter, mogao bi uz Riberyja dobiti i druge sjajne suigrače u napadu jer Fiorentina sanja dolaske Marija Balotellija i Susa Fernandeza iz Milana te s njima dvojicom i pregovara, otkriva Di Marzio. 

Super Mario je trenutačno bez kluba nakon kratke avanture u Marseilleu, a posljednjih tjedana Talijani su pisali kako je na pragu prelaska u brazilski Flamengo. Ipak, za sada nema točnih informacija o tom transferu, što znači da je cijela operacija još uvijek daleko od realizacije pa to klubu iz grada Leonarda da Vincija pruža priliku da brzom reakcijom uvjeri napadača u dolazak.

S druge strane, trener Vincenzo Montella je upravi Fiorentine predložio i Susa iz Milana. Španjolac je trenutačno ni na nebu ni na zemlji u klubu sa San Sira, koji jednog dana računa na njega pa njegovi čelnici poručuju kako je nedodirljiv, a već drugog dana se razmatraju opcije oko njegove moguće prodaje.

Za Susa je do sada najviše bio zainteresiran Atletico Madrid. Spominjala se i Roma, a sada se u igru uključila i Fiorentina. Bivši igrač Liverpoola ima otkupnu klauzulu od 40 milijuna eura, a Di Marzio vjeruje kako bi se dva kluba dogovorila oko odštete od oko 32 milijuna eura, plus eventualni bonusi. 

Milan bi od tog novca mogao krenuti u napad na Angela Correu iz Atletico Madrida, s kojim je već dogovorio osobne uvjete, ali pokušava spustiti cijelu španjolskog kluba koji traži 50 milijuna eura. Kao opcija B za Rossonere spominje se i Dani Olmo iz Dinama, a prodaja Susa ubrzala bi realizaciju jednog od dva transfera u redove sedmerostrukog europskog prvaka. 

Fiorentina s Riberyjem, Susom i Balotellijem? Bila bi to doista ikonska momčad sljedeće sezone u Serie A. 

Pročitajte više