Did`dy Guela: Želim da me Ivanković napravi igračem kakvog treba

NEŠTO iza 12 sati u Plavom salonu maksimirskog stadiona svečano je predstavljeno veliko pojačanje Dinama iz Obale Bjelokosti, Frank Manga Guela, nadimka Did`dy.

Svečanost je otvorio trener Branko Ivanković izrazivši svoje veliko zadovoljstvo prinovom.

"U iščekivanju uzvrata u Kupu evo predstavljamo novo veliko pojačanje. Smatram da je Guela vrlo kvalitetan igrač koji će nam pomoći u ostvarenju zacrtanih ciljeva. On je po vokaciji ofenzivni veznjak, ali bolje se snalazi uz crtu nego u sredini. Može igrati na obje strane, a to što je lijevak dobro će doći balansu u momčadi. Samo se nadam da će se brzo adaptirati." - rekao je Branko Ivanković.

Sportski direktor Zoran Mamić bio je vrlo kratak.

"Mislimo da je Guela točno ono što mi trebamo. Vrlo sam sretan što će postati dio našeg kluba." - rekao je Mamić.

Red je tada došao i na ozarenog Guelu, koji je vidno uzbuđen krenuo hvaliti Dinamo i njegove igrače.

"Zahvaljujem svima na ovom lijepom dočeku. Ovo je velika čast za mene. Odlučio sam se doći u Dinamo jer je ovo velika momčad i to ne samo u hrvatskim uvjetima, već i u Europi. Predsjednik Mamić ovdje ne gradi samo momčad, već jednu obitelj i to je ono što me privuklo Zagrebu." - napomenuo je popularni Did`dy.

U Dinamo je došao kao pojačanje, no, inzistira i na tome da je došao učiti. Usput rečeno, za reprezentaciju još nije nastupao, iako je bio pozvan dva puta. Naime, njegov grčki klub mu je zabranio.

"Gledao sam Dinamo protiv Hajduka i vidio da se radi o vrlo mladoj i kvalitetnoj momčadi, kojoj ću se brzo prilagoditi. Ja samo ofenzivni veznjak, ali želim da me Ivanković napravi igračem kakav mu je potreban. Može me upotrijebiti na bilo kojem mjestu. U Zagreb sam došao naravno i napredovati, želim jednog dana igrati u velikom europskom klubu." - rekao je Frank Guela.

V.B.
Foto: H.P

Pročitajte više