Didier Drogba postao UN-ov ambasador dobre volje

KAPETAN reprezentacije Obale Bjelokosti je prisegnuo da će promovirati borbu protiv AIDS-a nakon što je proglašen ambasadorom dobre volje UN-ovog Razvojnog Programa.

Napadač Chelsea i vodeći strijelac Premiershipa je obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi pridonio širenju svijesti o potrebi borbe protiv pošasti koja je na kontinentu sa kojeg dolazi prijeti desecima milijuna ljudi, a samo u njegovoj zemlji od te bolesti godišnje umire oko 100 tisuća ljudi.

"Imao sam sreću i iskoristio prigode koje su mi se ukazale u životu, ali stalno mislim na one koji nisu uspjeli, pogotovo u borbi sa HIV-om i AIDS-om u Africi, gdje je potrebno promijeniti stajališta muškaraca i njihov odnos prema tome ukoliko želimo uspjeti", izjavio je Drogba.

"Kao muškarac i uzor mnogim afričkim mladićima, dati ću sve od sebe da im uputim pravu poruku kako bismo zaustavili pandemiju", pozvao je Drogba, koji slijedi primjer Ronalda i Zidanea, koji su već odigrali istu ulogu.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u Africi dnevno od AIDS-a umire šest tisuća ljudi, više nego što ih strada od ratova, gladi ili poplava na Crnom kontinentu. Milijuni djece žive sa virusom HIV-a ili sa bolešću, a mnogi ostaju siročad upravo zbog AIDS-a.

Foto: AFP

Pročitajte više