Didulica: Australac sam od glave do pete, ali bila bi mi čast zaigrati protiv Australije

JOEY DIDULICA zna kazati kako je zapravo Australac od glave do pete, pišu australski mediji, pa navode da se radi o čudnoj izjavi za momka koji će obučen u kockasti dres možda odlučivati o sudbini australske reprezentacije. Nastavak natjecanja ili povratak kući; Didulica bi mogao imati ključ u svojim rukama.

Kako navodi The Sydney Morning Herald, Didulica je još 2004. godine odlučio nastupati pod zastavom rodne zemlje svojih roditelja jer se zapravo nikada nije osjećao jednim od Socceroosa. Dvije godine bio je tek alternativa, no s dolaskom Zlatka Kranjčara na reprezentativnu klupu, stigli su i bolji dani za njega.

Didulica se posebno sprema za 22. lipanj kada se u Stuttgartu igra vjerojatno odlučujući susret skupine F. No, iako Didulica više od ičega želi izaći na teren kao prvi hrvatski vratar, još će pričekati na svoju priliku, pišu australski mediji.

28-godišnji vratar bečke Austrije ipak je priznao kako mu ne bi bilo svjejedno igrati protiv nekadašnjih mlađih kolega.

"U svakom slučaju bit će vrlo zanimljivo. Poznajem kompletnu australsku momčad, s polovicom sam neko vrijeme i igrao. S druge strane, pomalo sam razočaran što moramo igrati jedni protiv drugih na najvećem svjetskom natjecanju." - kazao je Didulica, koji će sa zaručnicom Kate Božić proslaviti u Australiji.

"Nakon ždrijeba pomislio sam kako bi bilo dobro pratiti Australiju u nekoj drugoj skupini i glasno navijati za te momke. No, sada razmišljam samo o rezultatu, a s obzirom da Australija s Japanom igra svoju prvu utakmicu, olakšat će nam posao." - dodao je Didulica u razgovoru za Herald.

Naš reprezentativac novinaru je priznao i kako nikada nije zažalio radi svoje odluke da nastupa za Hrvatsku, te je opovrgnuo tvrdnje da je tako odlučio radi velikog broja dobrih australskih vratara.

"Kada sam donosio odluku nisam niti sekunde razmišljao o ostalim vratarima, otišao sam tamo gdje su me željeli. Schwazer i Kalac uopće nisu moja generacija. Uvijek ću voljeti Australiju, Australac sam od glave do pete. Iako u reprezentaciji Hrvatske još nisam dobio priliku, dogodi li se to protiv Australije u Stuttgartu, bit će mi čast." - tvrdi Didulica.

Prema pisanju Sydney Heralda, Didulica će se na probi naći već sljedećeg mjeseca, kada s hrvatskom reprezentacijom putuje na turnir u Hong Kongu.

"Nije loše šest mjeseci prije SP-a dobiti priliku za dokazivanje. Izbornik kaže kako je sve moguće, dakle, ostalo je na meni.” - zaključio je naš vratar.

Pročitajte više