Didulica: Nadam se da će prvi vratar Romero otići iz kluba

BIVŠI vratar hrvatske nogometne reprezentacije Joey Didulica dočekao je svojih “pet minuta” pred golom nizozemskog AZ-a. Točnije, napokon je dočekao priliku braniti svih 90 minuta.

Dogodilo se to u subotu u utakmici 29. kola nizozemskog prvenstva u kojoj je AZ sa 3:2 svladao Heracles. Bio je to tek drugi prvenstveni dvoboj ove sezone u kojem je Didulica branio svih 90 minuta, a priliku je dobio zahvaljujući ozljedi prvog vratara, Argentinca Sergija Romera.

Hrvatski nogometaš jasno je nakon utakmice istaknuo da želi ponovno postati prva opcija trenera Dicka Advocaata.

"Nadam se da će Romero na ljeto otići iz kluba jer želim igrati", bez oklijevanja je izjavio Didulica za Noordhollands Dagblad.

"Prošli sam se tjedan prisjetio kako je lijepo pripremati se za utakmicu", dodao je 32-godišnjak koji je lani produžio ugovor s klubom iz Alkmaara do 2012. godine.

"Učinio sam to s idejom da ću naslijediti Sergija kad bude prodan. Nadam se da će ga Arsenal, Real Madrid ili netko treći kupiti. To bi bilo dobro i za mene i za njega. Svaki klub koji traži golmana već ima Romera na svojoj listi. Ne vjerujem da ga AZ može zadržati."

Aktualni nizozemski prvak bacio je oko i na 20-godišnjeg kostarikanskog vratara Estebana Alvarada, no Didulicu to ne zabrinjava.

"On je još mlad i nedovoljno iskusan. Ne možete očekivati da tako mlad vratar odmah bude na razini koju tražite", zaključio je hrvatski golman rođen u Australiji.

Pročitajte više