Didulica: Nogomet je muški sport, a ne dječji vrtić

NAVIJAČI Austrie, nakon incidenta u kojem je prošli tjedan Joe koljenom gadno udario Rapidovog igrača Axela Lawareea, daju punu podršku hrvatskom golmanu koji se našao na nemalom udaru austrijske Bundeslige.

Na nedjeljnom meču Austria - Admira, navijači su napravili 20 metara dugačak transparent s natpisom "Spomenik za Joeya", a samo za tu utakmicu tiskano je i prodano 500 majica s natpisom, na prednjem dijelu "Tko smrt i mržnju sije..." i "...Didulicu će požnjeti", na stražnjem.

Time su Austrijanci odgovorili na motive koje Rapidovi navijači nose na utakmicama protiv Austrie. Majice Rapidovih navijača za tu "prigodu" imaju ispisano "Smrt i mržnja".

Čelništvo lige Joeya je zbog incidenta osudilo na osam utakmica neigranja, međutim, vodstvo kluba stalo je na stranu svog najboljeg golmana. Žalbeno vijeće Bundeslige danas bi trebalo ponovno saslušati Didulicu i razmotriti žalbu na drastičnu presudu.

Joe je rekao kako se zbog incidenta ne osjeća ni najmanje krivim. "Nogomet je muški sport, nije to dječji vrtić. I meni se događalo da mi razbiju nos na terenu, da padnem u nesvijest. Nisam plakao ni krivio nekoga. Ustajao sam i išao dalje." - rekao je Didulica za Sportske novosti.

Rapidov trener Kircherberger rekao je nakon utakmice da je Lawaree nakon sudara s Joem izgledao kao da je boksao 10 rundi s Tysonom, međutim, Didulica se na to samo nasmijao.

"Kako bi onda već sutra igrao u finalu, doduše s maskom. No, isti trener je rekao pošteno da njegovog igrača nisam namjerno ozlijedio." - kaže Didulica.

Vratar Austrie se ozlijeđenom Rapidovom igraču ispričao odmah nakon utakmice, međutim, Lawaree toga trenutka nije bio spreman primiti ispriku. "Razumijem ga, pokušat ću opet." - zaključio je Joe Didulica.

Pročitajte više