DIJASPORA PORUČUJE IGRAČIMA "Napustite teren večeras protiv Ukrajine"

Foto: Getty Images/Guliver Image

UOČI odlučujuće utakmice protiv Ukrajine u kvalifikacijama za SP, portal CroatianSports.com, koji uređuju Hrvati iz iseljeništva, na svojoj Facebook stranici objavio je poduži post u kojemu poziva igrače na bojkot utakmice. Portal inače oduvijek zdužno bodri i prati reprezentaciju, ali ovaj put su i oni okrenuli leđa Mamiću, Šukeru i HNS-u.

Post prevodimo u cijelosti:

“Sad je potpuno jasno da je hrvatska nogometna reprezentacija ušla u svoje najmračnije razdoblje u povijesti te da si mora dopustiti da dotakne samo dno u znak protesta protiv ovakvog stanja.

Hrvatska ima igrače koji ne samo da redovito igraju u Ligi prvaka, nego igraju u najvećim klubovima na svijetu kao što su Real, Barcelona, Juventus, Liverpool, Atletico, Milan, Inter, Monaco i tako dalje.

Kad igraju za klubove, igraju s ponosom, igraju tako dobro da je to teško opisati, što nije slučaj kad navuku šahovnicu. Čini mi se da reprezentacija slabim igrama u 2017. godini tiho protestira protiv HNS-a i njegovog vladara iz sjene Zdravka Mamića. Hrvatski nogomet boluje od raka koji se mora hitno pobijediti kako bi momčad mogla dati svoj maksimum.

Najžešći hrvatski navijači, BBB, Torcida i Armada toga su svjesni godinama. Znaju da je jedan luđak otrovao HNS i on od heroja radi razbojnike. Hrvatska legenda i aktualni predsjednik Saveza Davor Šuker preko noći je od heroja postao razbojnik kad je prihvatio funkciju. Luka Modrić je promijenio iskaz na sudu i odmah navukao bijes javnosti. Čega se Mamić primi pretvara u katastrofu.

I dok je dio navijača protestirao bakljama na San Siru i u Saint-Etienneu te sa svastikom na Poljudu, smatram da reprezentativci, ono najbolje što Hrvatska može ponuditi i koji su poznati diljem svijeta, trebaju otići s terena i ne igrati protiv Ukrajine.

Mamić je previše njih odvukao u blato i to je jedini način da mu uzvrate i otkriju svima pravu istinu. Cirkus s izbornicima treba prestati. Bacanje baklji na utakmicama reprezentacije treba prestati. Sramotimo se.

Poraz od Islanda u lipnju pokrenuo je lavinu kritika i negativnosti koje su trajale cijelo ljeto. Momčad ovakvog kalibra nema nikakvih isprika za poraz od Islanda, Turske, tijesnu pobjedu protiv Kosova i debakl protiv Finske. Preočito je da igrači nisu sretni i da ne daju 100 posto svojih mogućnosti.

Ako mogu preživjeti poraz, igrači trebaju otići s terena usred utakmice u Kijevu. Cijeli svijet vidio bi momčad nakrcanu zvijezdama kako prekida utakmicu u kojoj bi pobjedom mogla izboriti Svjetsko prvenstvo. Taj čin oslikao bi hrvatsku hrabrost i ponos.

Modrić, Rakitić, Mandžukić i društvo su profesionalci koji su već dugo tu. Svi igraju u klubovima koji su uspješno vođeni i znaju razliku između dobrog i lošeg poslovanja. Hrvatsku reprezentaciju i savez vode loši ljudi i to igrači jako dobro znaju, ali se i dalje vraćaju jer im reprezentacija puno znači kao i meni i vama.

Luđak nam je oteo reprezentaciju, identitet, talent i naša srca. Mi ih samo moramo povratiti na isti način kao što je general Gotovina povratio teritorije tijekom rata. Mamić neće sam otići, mi ga moramo pobijediti. Jedino igrači mu se mogu suprotstaviti, zauzeti stav i ne uzmaknuti. To bi mobiliziralo sve ostale.

Vama, odanim navijačima reprezentacije poručujem:

Zanemarite emocije vezane za ovu momčad, barem nakratko. Jer igrači su to već učinili. Nadam se da će napraviti ključni korak i odbiti igrati u ponedjeljak.”
 

Pročitajte više