EUROPSKI DINAMO

Dilaver je sve pogodio, dignuo je grad na noge: "800 puta sam pogledao semafor!"

Foto: Index

DINAMOVA sezona iz snova se nastavlja. Nakon što su dominantno projurili skupinom Europa lige gdje su osvojili prvo mjesto te izborili prolazak europske skupine nakon 49 godina, sada su izbacili Viktoriju Plzen i tako se plasirali u osminu finala.

Dinamo je u prvoj utakmici izgubio 2:1, ali sinoć ni u jednom trenu nije bilo sumnje tko će proći u idući krug. Od prve minute hrvatski prvak je bio dominantna momčad na terenu. Igrači Nenada Bjelice igrali su u transu i zasluženo pobijedili 3:0.

Jedan od junaka pobjede, ali i europske sezone Dinama, je stoper Emir Dilaver. Protiv Viktorije je bio nepogrešiv u obrani, a sjajnu partiju okrunio je golom za 2:0. Izet Hajrović pronašao ga je samog u sredini nakon ubačaja iz prekida. Austrijanac rođen u Tomislavgradu nije imao težak posao pogoditi iz blizine.

"Govorilo se o povijesti, govorilo se svašta, a mi smo ovo sve produljili i podignuli na još veću razinu. Sve smo ovo zaslužili dobrim radom. Ovo je maksimum, ne znam što da vam kažem", pričao je nakon utakmice. 

Došao je u Dinamo i rekao da će Maksimir gorjeti. Svi su ga blijedo gledali 

Prije utakmice Česi su imali razloga vjerovati da je obrana slabiji dio Dinamove momčadi. Dilaver je bio odlučan da pokaže suprotno, obećao nam je to još u Češkoj.

Plzen sinoć prvi put od 11. mjeseca u jednoj utakmici nije zabio gol.

"Govorili su da je obrana naša slabija strana. Ovaj previsok, ovaj prenizak, briga me. Znam da za stopera nisam velik, neka govore što žele, ali njihov napadač nije vidio lopte danas. Grizli smo i naprijed i natrag. Imali smo glavu. Koncentracija je bila na razini i zaslužili smo ovo danas."

Nakon utakmice u Plzenu Dilaver je bio ljut. Kazao nam je da neće dopustiti da Dinamo ispadne u Zagrebu. 

"Bio sam razočaran što smo u Plzenu bez veze izgubili, boli me kada izgubimo od ekipe koja nije stvorila šansu. Morali smo ovo dobiti! Gol posvećujem ženi i djeci. Ne zabijam često, kada drugi zabiju, ja često ne znam tko je zabio. Danas sam znao jer sam 800 puta pogledao na semafor. Kada osjetiš kako drugi grizu, to ti daje dodatnu snagu", rekao je Dilaver.

Kada je došao u Maksimir prošlog ljeta, Dilaver je mrtav-hladan poručio da će dignuti Zagreb na noge i da će se publika vratiti na Maksimir. Mnogi su ga blijedo gledali. 

Pročitajte više