DILETTA LEOTTA I NOGOMETNA LUDNICA Talijanska druga liga je spektakl za sebe

Foto: Instagram

NAKON šest godina dominacije Juventusa talijanska Serie A konačno je postala konkurentna i za prvo mjesto. Napoli, Inter, Juve, Lazio i Roma nalaze se na svega nekoliko bodova i ako tako ostane bit će to jedna od najuzbudljivijih sezona u povijesti Calcia. 

Tek nedostaju samo još Milan i Fiorentina, pa da spektakl bude kompletan.

Međutim, ako je Serie A zanimljiva, što onda reći za Serie B? Ludo prvenstvo u kojem je nakon 11 odigranih kola razlika između lidera Empolija i posljednjeg Pro Vercellija svega 10 bodova.

Nevjerojatno, ali istinito. 

Tri momčadi (Cremonese, Venezia i Parma) dijele četvrto mjesto s po 17 bodova, šest ekipa ima isti broj bodova u borbi za trenutačno sedmu poziciju, pet klubova imaju po 13 bodova, a na dnu "borbu za opstanak" vode tri momčadi s po 11 bodova.

Jednostavno, totalno ludilo u nižem rangu talijanskog nogometa, u kojem još ne postoji niti jedan favorit koji se izdvaja od ostalih, pa je sve moguće i svi sanjaju, nadaju se. Prva dva mjesta vode izravno u Serie A, a od trećeg do osmog zauzet će momčadi kojima je garantirano doigravanje za plasman u viši razred. 

A kada još na popi dodate prekrasnu novinarku Dilettu Leottu, koja je praktički zaštitni znak druge lige, onda se nema što dalje govoriti...

Zato ostatak Europe, kao nikad do sada, iz kola u kolo prati što se događa na Apeninima, ali ne zbog Juventusa, Napolija, Intera ili rimskih klubova, već zbog prave žurke na katu ispod njih. 

 

Pročitajte više