DILETTA LEOTTA

Diletta: Ne tražim uspjeh na račun oblina. Pustite me da živim

Foto: Instagram

DILETTA LEOTTA, poznata talijanska sportska novinarka i voditeljica, napisala je na svojem Instagramu dug post u kojem se osvrće na posljednje glasine o svojem ljubavnom životu. Pri tome se jako žali na status koji ona, ali i druge žene, imaju u medijima.

U talijanskim medijima pojavila se glasina da je u vezi s potpredsjednikom Rome Ryanom Friedkinom, a ona je odlučila objasniti o čemu je stvarno riječ.

"Šutjela sam i trpjela jako dugo, sve do sada. To je možda bilo pogrešno. Samu sebe sam zavaravala da će prave informacije prije ili kasnije prevladati nad trash novinarstvom. Svakodnevno sam slušala otrovne tračeve i neistine, trpjela fotografe ispred kuće koji me prate gdje god da idem, dronove izvan prozora, ali sada sam se umorila. Dosta mi je", započela je Diletta.

"Pišem ovo jer se o meni može pročitati da sam nekakva ljudožderka nesposobna voljeti. To je nedopustivo. Nemojte mi reći da je to cijena uspjeha. I nemojte mi reći da uspjeh tražim na račun šminke, odjeće, fotografija i oblina. Postoji osobna sloboda, zar ne? A takva sloboda mora se poštovati jer jedni druge uvažamo, zar ne? Ne vrijeđam i ne osuđujem nikog", nastavila je.

Friedkin je samo jedan od poznatih muškaraca s kojim je se povezivalo. Prije njega su se tako u javnosti pojavila imena nekoliko nogometaša, a najviše se ističe ono Zlatana Ibrahimovića. Osvrnula se i na to: "Zašto žena ne bi mogla imati prijatelja, nego samo ljubavnike? Ako odem na piće sa simpatičnim muškarcem, hoćemo li odmah nazvati to vezom? Ako radim reklamu s nogometašem, zašto se insinuira da smo u vezi potajno? Kad se družim s glumcem i sretni smo, to je izmišljena priča? Ako se zna da je kriza i ograničena su putovanja, kako netko može pričati o krizi u vezi?"

Na kraju je istaknula kako je problem etiketiranja onaj s kojim se najčešće susreću žene. "Dosad sam trpjela, naučila se i smijati tome. Ali činjenica je da nijedan poznati muškarac, talent ili javna ličnost nije predmet morbidne novinarske pažnje kao žena s TV-a. Imam li pravo reći da mi je dosadilo? Kao prvo, iz poštovanja prema čitateljima koje loše informirani novinari zavode. A kao drugo, zbog meni dragih ljudi koju su povrijeđeni. Moja baka ima 80 godina i čita te laži te povjeruje u njih", zaključila je slavna novinarka.
 

Pročitajte više