Dimitrios Papadopoulos - "perverzno pojačanje sjajne statistike" ili novi Miro Slepička

ZDRAVKO MAMIĆ najavio je potencijalni dolazak Grka Dimitriosa Papadopoulosa u Dinamo kao njegovo najnovije spektakularno pojačanje."Papadopoulos bio bi perverzno pojačanje! Statistika mu je sjajna...", rekao je Mamić.

> Video: Mamić najavio kapitalce: S Papadopoulosom i Cufreom idemo u Ligu prvaka!

Međutim, pogledavši malo brojke ovog grčkog igrača, postavlja se pitanje na koju je to statistiku mislio Zdravko. Naime, u posljednje tri godine i 120 utakmica u svim natjecanjima Papadopoulos je zabio samo 36 golova.

Samim time, ne samo da se ne radi o sjajnoj statistici, već bi rekli i ispodprosječnoj. Bolju statistiku od Grka primjerice ima i veliko prošlogodišnje pojačanje iz Češke Miroslav Slepička koji je u posljednjih 69 utakmica zabio 25 golova i na kojeg, izgleda, u Maksimiru više ne računaju.

Poput Balabana i Šokote, najbolji dani daleko iza Dimitriosa Papadopoulosa

Istina je dakle, što su rekli i grčki novinari nedavno, najbolji dani daleko su iza Dimitriosa Papadopoulosa. Tamo negdje 2003., 2004. godine, prije dobrih pet godina Papadopoulos je zaista bio dobar napadač. Zabio je 60-tak golova za Panathinaikos, a 2004. godine proglašen je za najboljeg igrača grčke lige.

Na koncu, o njegovoj trenutno zaista upitnoj kvaliteti govore i reprezentativna statistika. U 20 utakmica za Grčku samo dva gola. Cijele prošle sezone u Lecceu samo jedan gol... Da, navijači Dinama mogu se samo moliti da Dimitrios ne završi kao Miro Slepička i da se ne ispostavi da je Maminjo opet bacio novce u vjetar, baš kao i za gorepomenutog Čeha, Balabana ili pak Andersona.

Vedran Buble
Foto:
http://www.dimitrispapadopoulos.gr

Pročitajte više