EUROPA LIGA

Dinamo će igrati u Europa ligi. Izbjegao je na startu ove klubove

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama nisu se uspjeli plasirati u skupine Lige prvaka te će svoj europski put nastaviti u skupinama Europa lige.

Hrvatski prvak bit će nositelj u tom natjecanju.

Dinamo je to osigurao već ranije temeljem koeficijenta i plasmanom u 4. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka u kojem je u konačnici zaustavljen od moldavskog Sheriffa u dvjema utakmicama (gostujući poraz 0:3, domaći remi 0:0).

Koga će točno dobiti u skupini u koju će biti smješten, Dinamo će saznati u petak za kada je s početkom u podne zakazan ždrijeb natjecanja. Kvalifikacije za Europa ligu igraju se još sutra.

Ono što se već sada zna su imena nekih klubova s kojima Dinamo neće igrati u uvodnoj fazi natjecanja. To su, u ovom trenutku, Lyon, Napoli, Bayer, Lazio i Monaco. 

Podsjetimo, tri prvoplasirane momčadi iz svake skupine Europa lige nastavljaju natjecanje i nakon grupne faze. Pobjednik skupine ide u osminu finala natjecanja, drugoplasirani će se za isto boriti protiv kluba koji zauzme treće mjesto grupe u Ligi prvaka i spusti se u taj rang, dok će trećeplasirana momčad nastaviti u Konferencijskoj ligi.

Pročitajte više