Dinamo će sljedeće sezone igrati u zastarjeloj formaciji

IAKO JE strateg hrvatske nogometne reprezentacije Cico Kranjčar ismijao sustav igre s tri stopera i liberom, koji je uspješno uspio "podmetnuti" svom suparniku Hristu Stoičkovu, upravo će jednom od varijacija te formacije sljedeće sezone igrati "revitalizirani" Dinamo.

Podsjećamo, oko tjedan dana uoči subotnjeg susreta Hrvatske i Bugarske Cico je najavio da će Hrvatska igrati s tri stopera i liberom, što je poprilično iznenadilo Igora Tudora, koji tada još nije znao da se radi o Cicinoj varki.

Dan nakon utakmice, u kojoj je Hrvatska svladala Bugarsku  rezultatom 1:3, radosni se izbornik u društvu novinara smijao Stoičkovu, koji je "popušio" najavu da će Hrvatska igrati u zastarjeloj formaciji.

"Oni su nasjeli da ćemo igrati s liberom i tri stopera, ha ha ha... Pa tako se ne igra još od početka sedamdesetih." - komentirao je Cico.

No, upravo će jednom od varijacija te formacije od sljedeće sezone zaigrati Dinamo na čelu s Josipom Kužeom, piše dnevni list 24sata.

Dinamo je, podsjećamo, ove sezone doživio rezultatsku katastrofu, te je potonuo dublje nego ikad u svojoj povijesti. Stoga je zanimljivo da novi trener Dinama najavljuje da će se "Modri" pokušati vratiti na sam vrh Prve HNL u ovoj zastarjeloj formaciji, koja od igrača iziskuje dobre trkačke sposobnosti i taktičku disciplinu – a to baš i nisu osobine na koje smo ove sezone navikli od Dinamovih "zvijezda".

Pročitajte više