dinamo u ligi prvaka

Dinamo danas igra za prolazak skupine Lige prvaka. Evo gdje ga gledati

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO od 18:45 kod Salzburga igra u trećem kolu skupine Lige prvaka prvu od dvije uzastopne utakmice u grupi s austrijskim prvakom. Slijede, dakle, mečevi klubova kojima se prije početka natjecanja prognozirala borba za treće mjesto, ali su oni sjajnim ulaskom pokazali da bi mogli izvesti i senzaciju pokraj favoriziranih Chelseaja i Milana.

Tablica otkriva koliko je ovo napeta skupina

Salzburg naime nije izgubio u prva dva kola protiv njih, dok je Dinamo izveo senzaciju pobjedom nad Chelseajem, nakon čega je izgubio kod Milana. Tablica nakon dva kola pokazuje koliko je ovo izjednačena skupina jer između vodećeg Milana i posljednjeg Chelseaja samo su tri boda razlike, a do kraja je ostalo još puno, četiri kola.

Dinamu, kao i njegovom večerašnjem neporaženom domaćinu, meč u Austriji je jako važan. Pobjednik utakmice u Salzburgu napravio bi ogroman korak prema prezimljavanju u Europi, a Dinamu na putu do tog cilja večeras stoji iznimno težak zadatak. Gostuje kod kluba koji 20 mjeseci nije izgubio na svom terenu. Villarreal je bio posljednji klub koji je slavio na u Salzburgu.

Dinamo traži bod(ove) za prolazak kod kluba koji doma nije izgubio skoro dvije godine

S 2:0 je pobijedio u prvoj nokaut-fazi Europa lige u sezoni 2020./21., a bio je to dio istog pohoda u kojem je kasnije izbacio Dinamo u četvrtfinalu i osvojio natjecanje. Austrijanci su od te utakmice do danas odigrali 40 domaćih utakmica bez poraza. Čitavu sezonu 2021./22. nisu izgubili kod kuće, a riječ je o nizu kakvim se ne može pohvaliti nijedan drugi klub iz jačih europskih liga.

U tom nizu Salzburg je ostvario čak 33 pobjede i sedam remija. Bod su na Red Bull Areni uspjeli izboriti LASK uz gol Marina Ljubičića, bečki Rapid, Milan, Austria Klagenfurt, Bayern, Admira Wacker i Wolfsberger. Lista klubova koji u tom periodu nisu pobijedili Salzburg na njihovom terenu također je impresivna: Sevilla, Bayern, Milan,  (tadašnji prvak Francuske) Lille i Wolfsburg.

Čačić: Nedostaju nam dva bitna igrača

Dinamov trener Ante Čačić ovako je najavio utakmicu: "Salzburg ima veliku energiju i specifičnu igru. U fazi obrane i u fazi napada se pojavljuju kao u jatu blizu lopte, sa sedam-osam igrača. Dinamo ima znanja i iskustva i nadam se da ćemo pronaći način kako se suprotstaviti igri domaćina. Vidjeli smo da se Salzburg protiv Chelseaja nije skrivao.

Oni inzistiraju na istom sistemu već deset godina. Igrači se mijenjaju, ali taktika ostaje ista. Držim da je sutra domaćin pod malo većim pritiskom jer Dinamo ima bod više, a mi ćemo učiniti sve da to tako ostane i nakon sutrašnje utakmice. Moram napomenuti da imamo poteškoća. Pod velikim upitnikom su Mišić i Ristovski.

Za Mišića ima šanse da napusti, a za Ristovskog teško. Mišić i Ristovski su bitni igrači, ali Dinamo u rosteru ima igrače koji su na razini ovakve utakmice. Moramo se pobrinuti da ih dostojno zamijenimo. Kao što sam rekao, odlučio sam da Ristovskog neću riskirati, a za Mišića u posljednja 24 sata još ima nade."

Prijenos utakmice je na HTV 2, a emisija prije meča počinje u 18 sati. 

Pročitajte više