Dinamo dočekuje Primorje, Rijeka kod Genclerbirligija

 


 

Večeras u 19 sati Dinamo će otvoriti svoju europsku sezonu. U Maksimir stiže slovenski predstavnik u Kupu UEFA, Primorje iz Ajdovščine.

Nakon slabog prvenstvenog starta, momčad iz Maksimira u današnji susret ulazi puna optimizma. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Dinamov trener Jurčević izjavio je da se nada pozitivnom rezultatu koji bi im za 14 dana donio miran uzvrat.

Najavljene su i neke izmjene u momčadi Dinama. Hrvoje Štrok zamijeniti će Antu Tomića koji u zadnje dvije utakmice nije opravdao ukazano povjerenje, a u sastav se vraća i Ivan Bošnjak. Obrana će nastupiti s trojicom igrača.

Najbolji strijelac Primorja, Goran Jolič, za Sportske Novosti je izjavio da je Dinamo veliki favorit, ali da Primorje ništa ne može izgubiti u današnjoj utakmici. Jolič kaže da će Primorje svoje šanse tražiti putem kontranapada, a ukoliko igrači budu imali brz i precizan protok lopte postoji mogućnost da iznenade Dinamo.

Prema riječima Joliča, glavni cilj Primorja u današnjoj utakmici je postići pogodak, što bi im u uzvratu pružilo realnu šansu za prolazak u prvo kolo.

Stadion u Maksimiru otvara se dva sata prije početka utakmice. Za zapadnu tribinu treba izdvojiti 60 kn, za istočnu 40 kn, a za sjevernu 20 kn. Južna tribina je zatvorena.

Utakmicu će suditi Halsey iz Engleske.

Vjerojatni sastavi

Dinamo (3-5-2)

Turina – Mijatović, Lučić, Milinović – Bošnjak, Štrok, Agić, Kranjčar, Pranjić – Ljubojević, da Silva
Trener: N. Jurčević

Primorje (3-4-1-2)
Stranjar – Krstič, Miloš, Mirtić – Tanjič, Kalin, Mlakar, Vincetić – Jolič – Zatkovič, Žeželj
Trener: D. Milanič



 

 

Riječani su dobili jako teškog protivnika. Podsjetimo, neposredno prije ždrijeba u Nyonu prebačeni su u skupinu nenositelja i tim je potezom UEFA najvjerojatnije okrenula smjer Riječkog puta po Europi ove sezone. Izvučen je Genclerbirligi (ili Mladost) iz Ankare.

Večeras u Ankari u 19:15 sati počinje prva utakmica. Riječani su iznenađujuće dobro krenuli u sezonu. Dvije pobjede i remi vratili su publiku na Kantridu, a mladi strateg Elvis Scoria radi odličan posao. Ulogu favorita prepustio je Turcima koji su prošle sezone u ovom natjecanju priredili pravi boom.

Elvis Scoria je u najavi utakmice za Sportske novosti rekao: "Moramo, jednostavno moramo zabiti gol. Moramo biti hrabri i odgovoriti na njihov početni presing. Oni u startu stoje visoko, igraju plitko i tu vidim našu šansu."

Jedina Scorijina dvojba je koga postaviti u vezni red, Novakovića ili Čavala. Zasad je Novaković bliži početnom sastavu. Nedostajat će ozlijeđeni Vušković i Katulić.

Turci su preoptimistični, moglo bi se čak reći da podcjenjuju Riječane. Prošle sezone su dokazali da se odlično nose s velikim klubovima, no mogu li s malima?


Očekuje se da će stadion "19. svibanj" koji prima 21.500 ljudi biti solidno popunjen, oko 15.000. Najveće zvijezde su australski Hrvat Josip Skoko, kreator igre, i napadač iz BiH Elvir Bolić.

Novi trener Genclerbirligija Erdogan Arica ovako razmišlja: "Taktički smo se dobro pripremili, znamo sve o Rijeci. Priznajem, favoriti smo, ali to možemo dokazati samo na terenu. Moramo pokazati da naše samopouzdanje nije bez temelja. Očekujem pobjedu. Ili, ako baš hoćete, uvjerljivu pobjedu."

Sudi poljska četvorka.

Vjerojatni sastavi

Genclerbirligi (4-3-1-2)
Čatkić, Ali Tandogan, Marcimek, El SDaka, Meams, Bozkurt, Mehmet Nas, Yesilkaya, Skoko, Bolić, Youla
Trener: Erdogan

Rijeka (4-3-2-1)
Marić, Šarić, Knežević, Lerant, Mujdža, Brkić, Tadić, Linić, Novaković, Butić, Erceg
Trener: Scoria

Raspored ostalih utakmice:

16:00 TSU Tbilisi - Legia Varšava
16:30 Nistru Otaci – Sigma Olomouc
17:00 Banska Bystrica - Wil
17:00 Železnik - Steaua Bukurešt
17:00 Željeznicar - Litex Loveč
17:30 Petržalka - Dnipro
18:00 Illitchivets Mariupol - Austria Beč
18:00 Metalurg Donetsk - Šerif Tiraspol
18:00 Terek Grozni - Lech Poznan
18:00 Ventspils - Brondby

19:00 AEK - Maccabi Petach-Tikva
19:00 Levski Sofija - Modriča
19:00 Odd Grenland - Ekranas
19:00 Oster - Liepaja Metalurgs
19:00 Otelul Galati - Partizan
19:00 Slavia Prag - Dinamo Tbilisi
19:00 Stabaek - Haka Valkeakoski
20:00 Amica Wronki - Kispest Honved
20:00 Beveren - Vaduz
20:00 Bnei Sachnin  - Partizani Tirana
20:00 Bodo/Glimt - Levadia Tallinn
20:00 Glentoran - Elfsborg
20:00 Ujpest - Servette
20:05 Žalgiris Vilnius - AaB Aalborg
20:15 Rapid Beč - Rubin Kazan
20:45 Hammarby - Akranes
22:00 Hafnarfjordur - Dunfermline

M.R.,V.P.

Pročitajte više