Dinamo ga jako dugo pokušava dovesti. Na ljeto postaje slobodan igrač

Foto: EPA

DINAMO je prošloljetni prijelazni rok završio s deset ulaznih transfera. Na Maksimir su došli Maxime Bernauer, Gabriel Vidović, Fran Brodić, Takuro Kaneko, Arijan Ademi, Bogdan Mihajličenko, Luka Stojković, Lukas Kačavenda, Tibor Halilović i Joaquin Sosa. Ukrajinac Mihajličenko trebao je biti rješenje na lijevom beku, ali se unatoč dobrim preporukama nije pokazao dobrom opcijom te je otpisan.

Sergej Jakirović je tako na poziciju lijevog beka, odmah na početku zimskog prijelaznog roka, doveo japanskog nogometaša Takuya Ogiwaru. Japanac je došao nakon niza neuspješnih pokušaja dovođenja drugih lijevih bekova. Jedno od neuspješnih dovođenja bio je i Borna Barišić, koji je ušao u posljednjih pola godine ugovora s Rangersima. O njemu se u Maksimiru pričalo prošlog ljeta, ali ga se nije moglo dovesti te se činilo da će Dinamo razmatrati svoje opcije na zimu.

Opcija ljeta i dalje postoji

Sada se čini da će se razmatranje produljiti do sljedećeg ljeta, odnosno trenutka kad Barišić ostane bez ugovora, naravno, ako u međuvremenu ne produlji ugovor. Ipak, već sada je jasno da taj posao za Dinamo ni onda neće biti lagan.

Prema pisanju talijanskih medija, interes za Barišića pokazuje Roma, ali i Aston Villa. Barišić će u pregovore sa zainteresiranim stranama moći već u siječanjskom prijelaznom roku, a nije nemoguće da već tada i napusti škotskog velikana za koji je odigrao 215 utakmica i s njim slavio jedan ligaški naslov i jedan u tamošnjem kupu. Bio je i finalist Europa lige u sezoni 2021./22.

Vrijednost mu je 6.5 milijuna eura

Njegovu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 6.5 milijuna eura, a talijanski mediji pišu o interesu dvojice jakih trenerskih imena. Mourinho navodno u njemu vidi rješenje za problematičnu poziciju lijevog beka, a Unai Emery igrača koji bi mogao donijeti dodatnu kvalitetu njegovom timu.

Barišić je za Hrvatsku odigrao 35 utakmica i bio je dio postave koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru prije godinu dana.

Pročitajte više