HNL

DINAMO - GORICA 3:1 Dinamovi mladi igrači briljirali, prekinut Livakovićev niz

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama zadržali su stopostotni učinak u Prvoj HNL i nakon 3. kola zahvaljujući domaćoj pobjedi od 3:1 (1:0) protiv Gorice. Dinamo je poveo sredinom prvog poluvremena sretnim pogotkom Olma, čiji je udarac s više od 20 metara u 22. minuti na putu prema vratima dodirnuo obrambenog igrača Gorice, promijenio smjer i prevario Kahlinu. 

Na 2:0 povisio je Moro u 57. minuti jakim udarcem glavom nakon kornera koji je izveo Olmo, dok je treći gol za Dinamo postigao Gojak u 83. minuti nakon odlične akcije Gavranovića i Majera.

Pao je Livakovićev rekord

Poraz Gorice ublažio je Lovrić koji se sjajno oslobodio dvojice domaćih igrača i potom prizemnim udarcem s 15-ak metara pogodio suprotni kut Livakovića, kojemu je to prvi primljeni pogodak ove sezone. Livaković je nedavno srušio Ladićev rekord od 414 minuta bez primljenog gola, a Lovrić je danas prekinuo Livakovićev niz. 

Pred 3000 gledatelja na stadionu u Maksimiru sudio je Zebec iz Cestice. Vodeći Dinamo ima devet bodova, tri više od drugog Hajduka i treće Rijeke koji imaju po utakmicu manje, dok je Gorica četvrta s četiri boda.

Dilaver ponovno otpao

Utakmicu je komentirao trener Dinama, Nenad Bjelica koji je bio zadovoljan onime što su njegovi igrači prikazali na terenu. 

"Odigrali smo odličnu utakmicu protiv nezgodnog suparnika, kojeg smo uspjeli pobijediti minimalnim brojem pogodaka. Posebno sam zadovoljan kako su zajedno odigrali Olmo i Majer, znali smo Majerove kvalitete, njegovo znanje je neupitno. Sretan sam zbog nove pobjede i sada slijedi maksimalna fokusiranost na dvoboj u Ligi prvaka protiv Ferencvarosa", rekao je pa pojasnio situaciju oko Dilaverove ozljede:

"Iskrenuo je zglob, vidjet ćemo kakvo će biti stanje", kratak je bio Bjelica. 

GNK Dinamo Zagreb - HNK Gorica Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više