Dinamo i Hajduk pripremaju se za proljeće, arapski kralj želi Ćiru

DOK SU Hajdukovci zadovoljni sa pripremama na otoku Hvaru, Dinamo koji vjerojatno nije dobrodošao na pripreme u Dalmaciji, odlučio se za "pripreme za Zlatnu lisicu", tj. snježne pripreme na Rogli u Sloveniji.

Ćiro Blažević svojim igračima odredio je tri treninga dnevno, jedan vani na snijegu i 2 u dvorani.

Između treninga uz odmaranje plavi će iskusiti zimske radosti i pokazati svoje umijeće skijanja.

Tako su se već u ponedjeljak iskušali u skijaškom trčanju.

Spomenimo da će igrači zadnjeg dana priprema u skijaškom trčanju imati pravo natjecanje. Onaj tko prvi istrči stazu dugu 7 km osobno od trenera Ćire dobit će 1000 eura.

Po rezultatima u ponedjeljak najbliži nagradi jesu Mihael Mikić i Kristijan Polovanec, koji su zajedno protrčali ciljem.

Staza je bila duga "samo" 5 km, a Mikić je krenuo 3 minute kasnije od drugih.

Posljedni na cilj stigao je Goce Sedloski, koji je sa skijama imao velikih problema, pa je došao do cilja dok su drugi bili već pod tušem.

Dinamovcima je bilo jako zabavno jer bilo i mnogo smiješnih padova u kojima je prednjačio BiH reprezentativac Edin Mujčin.

Zanimljivo je da je Mujčin prije skijaškog treninga izjavio da je prvak BiH u skijaškom trčanju, pa je nakon treninga bio predmet ismijavanja suigrača.

Padali su i Ivica Olić, Boško Balaban i drugi...

Na footingu uvjerljivo najbrži bili su Ivica Olić i Boško Balaban, čak 10 sekundi bili su brži od ostalih. Ćiro ih je pohvalio, no ako brzinu ne pokažu i na utakmicama lete iz momčadi, rekao je.

Na pitanje Ćiri ima li netko sigurno mjesto u prvih jedanaest, izjavio je da su sigurni Butina i Olić.

Atmosfera u momčadi je odlična, četiri boda prednosti nad Hajdukom ne bi se smjela izgubiti, a Ćiro je rekao u svom stilu: "Ako ne osvojimo prvenstvo, odosmo u p..... m.....!".

Spomenimo da je Ćiro, navodno, dobio ponudu vrijednu milijun dolara od Ujedinjenih Arapskih Emirata, no rekao je kako bi je prihvatio samo zato da dokaže da je bolji od Tomislava Ivića koji je nakon tri mjeseca dobio otkaz.

Naspram Dinama, Hajdukovci su na "skromnim" pripremama na Hvaru. Već prvog dana ranojutarnje dizanje i rani trening začudili su ribare koji su komentirali kako "bili stvarno misle ozbiljno".

Nino Bule izjavio je kako misle osvojiti sve što se može osvojiti - i Kup i prvenstvo. Smatra da 4 Dinamova boda prednosti nisu previše i da ih mogu stići.

Osim svakodnevnih treninga, Hajdukovci će na Hvaru odigrati i 3 prijateljske utakmice. U srijedu s Južnjakom, u subotu s reprezentacijom Starog Grada, te 21. siječnja protiv Hvara.

Mario Carevć izjavio je kako će ovog proljeća saznati može li biti veliki igrač, ne brine ga mogući dolazak Rapaića, štoviše bio bi sretan da dođe.

Ivica Šurjak vjeruje u Rapaićev dolazak, iako Miki ima dobre ponude iz inozemstva, u kojima prednjači engleski Tottenham.

Pročitajte više