Dinamo i protiv Osijeka nastavio dominaciju u HNL-u

IAKO su domaćini u Gradskom vrtu pružili Dinamu vrlo dobar otpor, od samog je početka bilo jasno kako su Zagrepčani puno bolja momčad, čemu i prilog govori i pobjeda Dinama rezultatom 3:1.

Dinamo je u Gradskom vrtu dočekalo više od 11 000 ljudi, mahom navijača Osijeka koji su cijeli susret bučno bodrili svoju momčad, ali ni podrška s tribina nije bila dovoljna da bi Osječani izvukli pozitivan rezultat. Već od samog početka susreta Dinamo je preuzeo kontrolu nad igrom, što je rezultiralo pogotkom Boška Balabana, nakon izvrsnog duplog pasa s Mandžukićem, već u 13. minuti susreta.

Domaćinima je nadu unio večeras izvrsni Jukić, koji je u 33. minuti iskoristio katastrofalnu pogrešku Dinamove obrane da bi susret vratio u egal, ali slavlje domaćina nije dugo trajalo. Već u idućem napadu nakon prekida je u kaznenom prostoru Osijeka srušen Boško Balaban. Sudac bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku, s koje kapetan Luka Modrić mirno smješta loptu u gol postavivši tako rezultat s kojim su igrači otišli na odmor.

U drugom dijelu utakmice Osijek je preuzeo terensku inicijativu i u nekoliko navrata ozbiljno priprijetio vratima Dinama, ali hrvatski je prvak ipak uspio na vrijeme konsolidirati svoje redove, da bi pobjedu samo nekoliko minuta prije kraja potvrdio Luka Modrić maestralno izvedenim slobodnim udarcem.

I dok je sama utakmica protekla u vrlo korektnom ozračju, ista se stvar ne može reći i za njen epilog. Nakon što je sudac dao znak za kraj susreta došlo je do naguravanja kojeg su isprovocirali igrači Osijeka, a sve je završilo crvenim kartonom za Viševića.

U drugoj minuti susreta Osječani pokušavaju kontra napadom priprijetiti Dinamu, ali na vrijeme reagira Schildenfeld. Osječani zasad igraju vrlo čvrsto, dobro se brane i ne dozvoljavaju Dinamu da se razigra.

U 4. minuti Balaban je imao stopostotnu priliku, ali nije se dobro snašao. Nakon što je Modrić izveo korner lopta se odbila u noge Balabanu, koji puca, ali njegov udarac blokira Vitaić. Lopta se još malo odbijala po kaznenom prostoru domaćina prije nego je prijetnja raščišćena.

Slobodan udarac s lijeve strane u 10. minuti izveo je Luka Modrić. Modrićev je ubačaj bio malo prejak pa je loptu izbacio Skender. U kontra napadu izvrsnu je priliku imao Osijek. Primirac je primio duboku loptu sam pred Lončarićem, ali mladi Dinamov vratar u padu izbacuje loptu u korner. Korner je izveden, a udarac nekog od Osječana prelazi visoko preko grede.

Nakon što je Modrić izveo korner za loptu se izborio Sammir koji na desnoj strani proigrava Balabana. Balaban vraća povratnu loptu, ali čisti obrana Osijeka.

Gol za Dinamo. Boško Balaban u 13. minuti doveo je Dinamo u vodstvo. Balaban je odigrao izvrsni dupli pas s Mandžukićem na rubu šesnaesterca, a zatim izašao sam pred Skendera i lako poslao loptu u mrežu.

Izvrsnu priliku za izjednaćenje u 16. minuti imali su Osječani. Primorac se u 16. minuti našao oči u oči s Lončarićem, nekako je uspio zahvatiti ubačenu loptu lijevom nogom, a lopta je prošla tik uz desnu stativu Dinamovog gola.

U 18. minuti Dinamo je jako dobru priliku imao preko Dina Drpića koji je odlično izveo slobodan udarac s više od 30 metara, a Skender je jedva izbacio loptu u korner.

Novi udarac iz kuta za Dinamo u 20. minuti izborio je Buljat koji je pucao s 20-ak metara i prisilio Skendera na novu intervenciju.

U 24. minuti novi udarac iz kuta izborio je Sammir. Sammir ubacuje, glavom puca Schildenfeld, lopta se opet odbija do Buljata koji opet puca, no lopta je opet skrenuta u korner. Modrić iz kuta pronalazi Drpića koji glavom tuče pokraj gola.

U 26. minuti Jukič povlači kontra napad Osijeka, no njegovo ubacivanje u kazneni prostor izbacuje Schildenfeld. Osječani su ipak izborili korner, ali Jukićevo ubacivanje iz kuta odlazi van granice igrališta.

Pola sata igre je iza nas, a Dinamo apsolutno dominira susretom i kontrolira igru u svakom aspektu. Nakon brzo izvedenog slobodnog udarca priliku za šut imao je Sammir, no njegov udarac s oko 20 metara bio je jak, ali ne i dovoljno preciznan.

Gol za Osijek. Kakva pogreška Dinama! Nakon neopreznog vraćanja lopte prema vrataru Lončariću, loptu je u 33. minuti presreo Jukić i lijevom nogom smjestio loptu u donji desni kut Dinamovog gola.

Gol za Dinamo.Još jedan udarac iz kuta za Dinamo je izveo Luka Modrić, a nakon gužve u šesnaestercu loptu je primio Balaban koji je srušen, a sudac bez oklijevanja pokazuje na bijelu točku. Kazneni udarac izvodi Luka Modrić i vraća Dinamo u vodstvo.

Dvije minute prije isteka prvog poluvremena izvrsnu priliku imao je Luka Modrić, koji je jako dobro pucao iskosa s lijeve strane šesnaesterca, ali njegov vrlo lukav udarac ipak je zapeo u bloku osječke obrane.

U 45. minuti drugi žuti karton susreta dobio je Šolić zbog prigovora sucu.

(poluvrijeme)

Prva prava prilika drugog dijela pripala je Osječanima u 46. minuti. Izvrsnu loptu upućenu duboko u kazneni prostor nije dobro primio Primorac, koji prima loptu na dva metra od Lončarića, ali ometa ga Schildenfeld pa lopta bježi u gol aut.

U 48. minuti desnu stranu izvrsno probija Mandžukić i na drugoj strani nalazi otvorenog Modrića. Modrić ima priliku za udarac, ali se odlučuje za kombinaciju s Balabanom, no zbog nesporazuma između dva Dinamovca Osječani uzimaju loptu.

Sammir i Modrić odigravaju izvrsni dupli pas, ali Modrićeva lopta u kazneni prostor upućena prema Balabanu previše je jaka za Dinamovog napadača. U napad prelaze Osječani. Izvrsno se na desnoj strani oslobađa Jukić, ali njegov centaršut ispred Pavičića čisti Drpić.

Nakon proboja Pokrivača lopta dolazi do Sammira, koji je sam na pet metara od Skendera, ali slabo zahvaća loptu koja završava u rukama osječkog vratara. Nakon što je loptu izgubio Modrić krenula je kontra Osijeka. Duboka lopta još jednom je poslana prema Primorcu, ali Primorac i drugi put jako loše prima.

Primorac je u 55. minuti na rubu šesnaesterca ostavio izvrsnu loptu za Babića, ali kapetan domaćina nije se dobro snašao pa je pucao ravno u ruke Dinamovog vratara. I dalje traje pritisak Osijeka, Dinamovci su satjerani duboko na svoju polovicu, ali ovaj je, posljednji napad Osijeka, okončan prekršajem Primorca.

U 58. minuti po lijevoj se strani probija Pavličić, ali Dinamova obrana ga stišće te on na kraju šalje loptu u prazno. U idućem napadu s desne je strane probio Babić i Schildenfeld je prisiljen izbaciti loptu u korner. Udarac iz kuta je izveden, loptu hvata Lončarić.

U 60. minuti iz igre izlazi Sammir, a ulazi Frank Manga Guela. u 62. minuti izvrsnu priliku za drugi pogodak imao je Balaban čiji je udarac iz daljine prošao nekoliko metara od desne vratnice Osječana.

Već u idućem napadu prijeti Osijek; Jukićevo povratno izbacivanje za Pavličića u zadnji je čas spriječio Schildenfeld. Jukić još jednom probija po desnoj strani, a Schildenfeld mora loptu izbaciti u korner. Jukić ubacuje loptu na Lopesa koji je ometan pa ne uspjeva dobro zahvatiti glavom.

Dugi napad Dinama rezultira ubačajem Mandžukića u sredinu gdje glavom pokušava udariti Vukojević, ali njegova reakcija nije dobra pa lopta bježi od gola. u 71. minuti priliku za gol opet je imao Balaban, kojeg je Modrić izvrsno proigrao u kaznenom prostoru, ali Dinamov napadač kasni na korak pa skender hvata loptu. Balaban zatim napušta igru, a na njegovo mjesto ulazi Tadić.

U 73. minuti iz igre izlazi Šolić, a ulazi Dinjar. Iz igre izlaz i Pavličić, a ulazi Knežević.

Dinamo pokušava brzim, kratkim dodavanjima oko kaznenog prostora razbiti formaciju Osijeka, ali zasad ne uspjevaju pronaći put do Skenderovog gola. Vitaić krade loptu i dodaje Babiću koji probija po desnoj strani. Babić pokušava proigrati Primorca u sredini, ali na mjestu je Drpić.

U 80. minuti Jukić se odlučuje za udarac s više od 30 metara, no ta je lopta prošla visoko iznad gola. U idućem napadu po strani probija Primorac, koji je izborio korner. Korner je izveden, izbacuje Drpić.

U 82. minuti izvrsnu je priliku imao Tadić, koji se oslobodio na rubu šesnaesterca, ali njegov je udarac bio previše neprecizan da bi ozbiljno priprijetio Skenderovom golu.

Novu priliku iz prekida Dinamo ima u 85. minuti. Slobodan udarac s 20 metara ravno posred gola izvest će Luka Modrić. Fantastičan gol Luke Modrića! Modriće je izvrsno izveo slobodan udarac preko obrambenog zida, te pogodio gredu na lijevoj strani gola, od koje se lopta odbila u mrežu. Skender je bio nemoćan.

Iz igre izlazi Mandžukić, a u igru ulazi Chago. U 89. minuti slobodan udarac s više od 40 metara izveo je Vitaić, koji je pokušao izravno ugroziti Lončarića, ali nije bilo preciznosti. U 89. minuti u dobroj se prilici našao Nikšić, koji iz teške situacije iz okreta puca prema Dinamovom golu, a Lončarić je prisiljen izbaciti loptu u korner. Jukić izvodi udarac iz kuta, no njegov ubačaj izlazi van granica igrališta.

Regularno je vrijeme isteklo, igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

(kraj susreta)

Sastavi:

OSIJEK: Skender, Lopes, Pranjič, Višević, Šolič, Primorac, Todorčevi, Vitaić, Pavlićić, Jukić, Babić
DINAMO: Lončarić, Drpić, Schildenfeld, Buljat, Čale, Pokrivač, Modrić, Vukojević, Sammir, Mandžukiuč, Balaban

Pročitajte više