Dinamo ide po pobjedu kod Intera, oslabljena Rijeka u Osijek makar po bod

NAKON utakmica 4. kola HNL-a koje su odigrane u subotu, na rasporedu su ostala još dva susreta, i to između Intera i Dinama u Zaprešiću, te Osijeka i Rijeke u Gradskom vrtu.

S obzirom na europske poraze Intera i Rijeke, bit će vrlo interesantno pogledati što su njihovi treneri odlučili promijeniti u svojim postavama i koliko su porazi od Zvezde, odnosno Litexa, narušili sklad i dobru atmosferu među igračima.

Josip Kuže nekadašnji je Interov trener, a u nedjelju će svoju osnaženu momčad iz Maksimira suprostaviti organiziranoj momčadi Srećka Bogdana.

Nadamo se da su u Zaprešiću zaboravili na događaje iz Kupa UEFA, jer samo na taj način "div iz Zaprešića" moći će pružiti "Modrima" dostojan otpor. Dinamo će biti kompletan u lovu na tri boda; u igri bi se trebao naći i Silvio Marić.

Naučili su "Modri" pouku iz osječkog poraza, stoga nema sumnje da će u utakmicu krenuti napadački.

Interov napad trebali bi predvoditi Piškor i Pecelj, no pravi problem Srećka Bogdana zapravo su bočni igrači. Krznar ima crveni karton, Vidak je ozlijeđen, a ništa bolja situacija nije sa Čižmekom.

Utakmica između Intera i Dinama počinje u 17.30, a sudac će biti Širić iz Osijeka.

Scorijina momčad po više no potrebnu pobjedu krenula je prema Gradskom vrtu, gdje je očekuje uvijek opasan Osijek.

Iako su oscilacije u igri karakteristične za obje momčadi, Rijeku više muče problemi prijelaznog roka.

Naime, močad s Kantride u Osijek dolazi bitno oslabljena. Otišao je Igor Novković, dok su Lerant, Budicin i Brkić ozlijeđeni.

Dobra je vijest tek da se će se u napad uključiti Zoran Zekić, koji će uz Petra Krpana biti najveća prijetnja osječkom vrataru Skenderu. Kapetan Rijeke Daniel Šarić oporavio se od ozljede koljena, te se očekuje da bi i on trebao u nedjelju zaigrati na strani Scorijine momčadi.

Osijek predvođen vrsnim golgeterom i kapetanom Josipom Balatincem kreće u pohod na svoju treću pobjedu za redom.

Brazilac Junior Lopez, najavljivan kao veliko osječko pojačanje, debitirat će upravo u utakmici s Rijekom, pa je to još jedan dobar razlog da popratite ovu utakmicu.

Početak susreta dogovoren je za 20.45, a sudac će biti Gerek iz Zaboka.

Pročitajte više