GNK DINAMO

Dinamo ima previše igrača. Evo koga će se sve riješiti

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO će danas u Lendavi odigrati drugu prijateljsku utakmicu na pripremama za novu sezonu. Nakon što su u nedjelju pobijedili Shkendiju 3:0 i odigrali solidnu utakmicu, Čačićevi igrači danas na istome mjestu igraju protiv Nafte. Zadnja provjera bit će u petak protiv Spartaka iz Trnave.

Hrvatski prvak je iznenađujuće dobro izgledao protiv Shkendije s obzirom na činjenicu da je utakmica odigrana u ranoj fazi priprema, a danas će protiv Nafte priliku vjerojatno dobiti neki igrači koji nisu igrali protiv Makedonaca. Za neke od njih te utakmice i ostatak priprema prilika su da dokažu da im je mjesto u svlačionici za sljedeću sezonu.

U svlačionici 32 igrača

A u njoj je ogromna gužva. Čačić je na pripreme poveo 32 igrača i sasvim je jasno da svi oni neće konkurirati za momčad koja će imati goleme ambicije ove sezone. Dinamo je u ovom prijelaznom roku doveo Josipa Drmića, Roberta Ljubičića i Boška Šutala i sad na svakoj poziciji ima golem broj rješenja.

Na desnom boku su Ristovski i Moharrami, a tu poziciju može igrati i Boško Šutalo. Stoperi su Lauritsen, Theophile-Catherine, Josip Šutalo, Perić i Dilaver te Boško Šutalo, koji i to može igrati. Na lijevom boku Bočkaj i Štefulj, u sredini Ademi, Mišić, Gojak, Bulat, Ljubičić i Baturina, ispred njih Ivanušec i Tolić, na krilima Menalo, Oršić, Marin, Špikić i Emreli i u napadu Drmić, Petković, Andrić i Jurić.

Čačić nije želio rezati kadar prije priprema, nego je poveo sve igrače i tek će uoči sezone odlučiti tko će na nove posudbe, a tko će potražiti novi klub. U zadnjoj godini ugovora su Theophile-Catherine, Gojak, Dilaver i Andrić i najlogičnije je da oni budu prvi na listi za otpis.

Andrić je već ranije rekao da bi sljedeće sezone želio redovito igrati, a dolaskom Drmića to je nemoguće pa će potražiti novi klub. Gojaka se Dinamo želi riješiti i prodao bi ga za dva milijuna eura, ali ponude još nema. Theophile-Catherine ima jedan od najvećih ugovora u Maksimiru, odbio je zimus otići u Francusku i on nema ništa protiv toga da ostane u Dinamu do isteka ugovora, igrao ili ne.

Čačić će morati još rezati

Dilavera Čačić jako cijeni zbog ozračja koje drži u svlačionici. On Dinamu nije preskup, ali nitko nema koristi od toga da Dilaver uglavnom ne igra pa mu klub neće raditi nikakve probleme ako nađe bolji angažman.

Status ove četvorice zna se već duže vrijeme, ali se ne zna što će biti s ostalima. Puno toga će ovisiti o izlaznim transferima. Dinamo je prodao Bartola Franjića u Wolfsburg za 7.5 milijuna eura, ali on je bio višak u momčadi i neće nedostajati.

Najveća gužva je u sredini i na krilnim pozicijama. Previše igrača za premalo mjesta iako se najveća minutaža očekuje za Mišića, Ademija i Ljubičića koji bi trebao odmarati Ademija i eventualni izostanak kapetana učiniti nevidljivim.

Antonio Marin se vratio s posudbe iz Šibenika i Ante Čačić je rekao da ga vidi u kadru prve momčadi. No, sve je izvjesnije da će Mislav Oršić ipak ostati na Maksimiru. Barem za sad. Interes iz Premier lige i dalje postoji, ali se o tome više ne priča toliko. Ako Oršić ostane, Špikić će se preseliti na desnu stranu i tu su onda još Emreli, Menalo i Marin.

Livaković želi otići

U toj kombinaciji višak bi bio Marin koji bi potražio novu posudbu i klub u kojem bi mogao više igrati, a lako ga se vrati ako Oršić na kraju bude prodan. O Luki Ivanušecu ovisit će dosta toga. Njegov odlazak ovog ljeta je dosta realan pa bi njegovu poziciju polušpice trebao preuzeti Bruno Petković koji bi bio strašno opasan iza Drmića.

Rezerva za to mjesto bio bi, kao i prošle sezone, Marko Tolić koji je svoju minutažu dobro koristio i to bi bio kadar s kojim bi Dinamo krenuo po Ligu prvaka. Moguće i bez Dominika Livakovića koji bi želio realizirati transfer u neku jaču ligu. Onda će na gol Ivan Nevistić koji će u protivnom na novu posudbu.

Pročitajte više