Dinamo iz Švicarske doveo zamjenu za Pivarića

Foto: Getty Images/Guliver Image

DINAMO bi danas trebao dovesti prvo pravo pojačanje za novu utrku s Rijekom za naslov prvaka. U Maksimir bi trebao doći Čeh Jan Lecjaks (26), koji prema Transfermarktu vrijedi milijun i pol eura.

Lecjaks je standardni prvotimac švicarskog Young Boysa koji je sezonu završio na drugom mjestu,17 bodova manje od Basela i 16 više od trećeplasiranog Lugana. Lecjaks može igrati na svim pozicijama na lijevoj strani, a najkorisniji je na poziciji beka, na kojoj je ove sezone odigrao 43 utakmice, uključujući kvalifikacije za Ligu prvaka i Europsku ligu.

Lecjaks je u karijeri igrao za Valerengu, Anderlecht i Viktoriju Plzen, ali najviše, čak 158 utakmica odigrao je upravo za švicarskog doprvaka. Čeh bi danas trebao odraditi liječnički pregled i, bude li sve u redu, potpisati ugovor s Dinamom.

To znači da će Dinamo ovo ljeto prodati Josipa Pivarića ili Bornu Sosu. Ili obojicu. Pivarić gotovo sigurno odlazi i ovo je Modrima zadnja šansa da za osporavanog beka dobiju kakav-takav novac. Sosa je, s druge strane, na radaru brojnih europskih klubova i također bi vrlo lako mogao otići.

Pročitajte više