Dinamo izgubio od Zuricha s 3:0

ČINI se da nije Niko Kranjčara kriv za lošu igru Plavih. Naime, na prvom pripremnoj susretu u Španjolskoj, gdje se Dinamovci nalaze na pripremama, Zurich, četvrtoplasirana momčad švicarske lige, je bio bolji od zagrebačke momčadi s čak 3:0.

Dinamo je dobro otvorio utakmicu, a dobro je i igrao, ali samo u prvih 10 minuta. Nakon toga slijedi krah koji je doveo do poražavajućeg rezultata.

U 11. minuti susreta Lučić je napravio prekršaj na Gygaxu, a na odbijenu loptu naklon slobodnog udarca naletio je Neif i matirao Vasilja prvi put.

Samo osam minuta kasnije Di Jorio je glavom prebacio Vasilja s nekih 12 metara. Plavi su do prve prilike došli tek u 35. minuti. Nakon dodavanja Tomića, Ljubojević je pokušao lobom svladati švicarskog vratara, no nije uspio.

30 minuta kasnije ponovo je priliku imala švicarska momčad i iskoristila ju je. Rumunj Ilie sam je izbio pred Vasilja i bez većih problema ga svladao za 3:0. Švicarci su imali još nekoliko izglednih prilika, no Vasilj je branio dosta dobro i sačuvao Dinamo od još veće katastrofe.

Nakon utakmice Lončarević je izjavio kako im je poraz dobrodošao, te da vidi da se nastavljaju iste pogreške, na čemu će morati dodatno poraditi.

Zurich: Taini (od 46. Leite)– Nef, Stahel, Schneider, C. Cesar – Gygax, Tarone (od 77. Guerrero), Dzemaili, Di Jorio (od 73. Stucki) – Ilie, Keita (od 77. Rapisarda)

Dinamo: Vasilj – Lučić, Sedloski, Mijatović, Čale – Modrić (od 60. Štrok), Tomić (od 46. Buljat), Agić, Pranjić (od 46. Mujčin) – Ljubojević (od 46. Karić), Eduardo (od 46. Zahora)

Arhivska fotografija

Pročitajte više