"Dinamo je prije nekoliko mjeseci bio u teškoj financijskoj situaciji"

Foto: Hina

NAVIJAČI Dinama sa suzom u oku pratili su kako njihov klub ostaje bez stožernih igrača. Prvo je otišao Marko Pjaca. Juventus je za njega izdvojio 23 milijuna eura, a u posljednjim danima prijelaznog roka klub je napustio i Marko Rog. Na popisu "bivših" nalaze se još imena Eduarda, Ježine, Taravela, Brekala...

Pojačanja iz juniorskog pogona i filijale

Lijepo je čuti da je hrvatski prvak inkasirao preko 40 milijuna eura, ali malo tog novca je otišlo na pojačanja. Oni najskuplji bili su Amir Rrahmani koji je stigao iz Splita za 1.6 milijuna te Marko Lešković iz Rijeke za 1.5 milijuna eura. Modri će se osloniti na pojačanja iz vlastitih redova; juniorskog pogona i Lokomotive.

"Pratimo strategiju kluba, to smo željeli. Na scenu stupaju Knežević, Pavičić, Gojak, Olmo, Sosa, Šemper. Želimo da naša djeca, koja su se pokazala kao kvalitetna u svim kategorijama, budu bitan dio naše momčadi", rekao je sportski direktor Dinama Marijan Vlak za Sportske novosti, a onda je otkrio kako je Dinamo imao velikih problema s financijama prije nekoliko mjeseci.

"Bili smo u dosta teškoj situaciji kada govorimo o financijama, ali sada nakon ovih transfera i ulaska u Ligu prvaka, imamo stabilnost. To ne znači da ćemo sada postati rastrošni. Upravo suprotno, štednjom ćemo pokušati dovesti mlade i potentne igrače, negdje do 25 godina starosti, bilo da se radi o domaćim dečkima, bilo o strancima".

"Dinamo neće biti topovsko meso"

Vlak je za kraj pokušao umirit navijače riječima kako Dinamo neće biti topovska hrana u Ligi prvaka te da svi u klubu sanjaju proljeće u Europi.

"Nećemo biti topovska hrana, bez obzira na odlaske. Čim se malo konsolidiramo, bit ćemo jači, bolji", zaključio je.

Pročitajte više