Dinamo je u play-offu Lige prvaka: Astanu pobijedio i u uzvratu (1:0)

Foto: Hina

DINAMO je u play-offu Lige prvaka! Hrvatski prvak je nakon 2:0 iz prve utakmice i u uzvratu pobijedio kazahstansku Astanu. Jedini gol na Maksimiru zabio je Mario Gavranović u 74. minuti.

Dinamo će play-off Lige prvaka igrati protiv švicarskog prvaka Young Boysa, a prolaskom Astane osigurao je grupnu fazu Europa lige.

Prva utakmica igrat će se u Švicarskoj 22. kolovoza, a uzvrat je šest dana kasnije na Maksimiru.

 

Ravnopravno prvo poluvrijeme

U prvom poluvremenu Dinamo je u dva navrata imao dobre situacije pred suparničkim golom, no udarac Hajrovića s vrha kaznenog prostora u 18. minuti Erić je uspio skrenuti u korner, dok je Ademi iz dobre pozicije u 43. minuti sa sedam-osam metara loptu poslao na sjevernu tribinu Maksimira.

Gosti su u prvih 45 minuta stvorili samo jednu situaciju pred golom Zagorca, ali udarac Jange glavom s desetak metara prošao je pored gola.

Fantastični Zagorac spasio Dinamo, Gavranović uništio nadu gostima

Početak drugog poluvremena obilježio je Dinamov vratar Zagorac s dvije obrane kojima je spasio gol. Prvo je skinuo snažan udarac Henriqueza sa 16 metara, a zatim i fantastičan pokušaj Majevskog koji je išao pod samu gredu.

Za novu pobjedu i siguran prolazak dalje zabio je Gavranović, koji je ranije zamijenio Budimira, nakon sjajnog ubačaja Leovca s lijeve strane.

 

U sudačkoj nadoknadi je Astana zaprijetila, Kbananga je s više od 30 metara pogodio gredu.

Dinamo protiv švicarskog prvaka igra za deset milijuna eura

Hrvatski prvak je već zaradio pet milijuna eura, a protiv Young Boysa će igrati za dodatnih deset milijuna i plasman među 32 najbolje momčadi Europe.

Pročitajte više