Dinamo Kijev zatražio pobjedu od UEFA-e

VODSTVO ukrajinskog Dinama iz Kijeva uputilo je službeni dopis UEFA-i u kojem traži da se prekinuta utakmica Lige prvaka između Rome i Dinama sinoć u Rimu registrira pobjedom Ukrajinaca.

Dinamo je vodio sa 1:0 u poluvremenu kada je švedski sudac Anders Frisk pogođen upaljačem iz gledališta, a Friskove ozljede glave su bile takve da nije mogao nastaviti suditi.

Predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Hryhoriy Surkis izjavio je da od UEFA-e očekuje pravednu odluku, a to je da se utakmica registrira postojećim rezultatom (1:0) ili sa 3:0 za njih, te da se Roma kazni suspenzijom stadiona.

"Bilo bi vrlo nepravedno da se igra novi dvoboj. Naši suparnici su nas tukli, ponašali se prema nama podcjenjivački i ignorantski", kazao je Surkis, koji je u četvrtak otputovao u Sofiju kako bi Izvršnom odboru UEFA-e prikazao ukrajinske argumente.

Ukrajinci se pozivaju i na ranije odluke UEFA-e koja je u sličnim situacijama registrirala utakmice sa rezultatom 3:0. Prije mjesec dana Maccabi Tel-Aviv je za "zelenim stolom" dobio pobjedu u Ligi prvaka od 3:0 jer je grčki PAOK imao neregistriranog nogometaša u momčadi. Prekinuti dvoboj Kupa UEFA 2001. u Bukureštu između Rapida i Paris St Germain registriran je rezultatom 3:0 jer je domaćin proglašen krivim za nestanak struje na stadionu.

Glasnogovornik UEFE William Gaillard kazao je TV-postaji Sky Sports News da će odluka o prekinutom dvoboju Roma - Dinamo biti donešena za najviše dva tjedna.

Pročitajte više