HNL

DINAMO - LOKOMOTIVA 3:0 Rrahmani zabio povijesni gol Dinama

Foto: Pixsell / Igor Kralj

U ZADNJOJ utakmici 32. kola HNL-a Dinamo je na Maksimiru pobijedio Lokomotivu 3:0. Strijelci su bili Rrahmani, Olmo i Petković.

Dinamo je očekivano od samog početka zagospodario terenom, ali Lokomotiva je odlično igrala na kontre. U 36. minuti imali su najbolju situaciju u prvom poluvremenu kada su Radonjić i Kastrati išli 2 na 1 na stopera Dinama. Radonjić je bio previše sebičan i pucao je kada je mogao proigrati svog suigrača na desnoj strani. Udarac je završio u bloku i izazvao opravdanu ljutnju Kastratija. Dvije minute nakon toga, dinamovci su imali svoju najbolju situaciju kada je Morov dalekometni pokušaj završio na gredi. 

Gol za povijest

U drugom poluvremenu Dinamo je prijetio puno opasnije nakon što je u prvom dijelu uglavnom pokušavao iz dalekih udaljenosti. Kao u prvom poluvremenu, Lokomotiva je prva imala veliku šansu, ovoga puta u 54. minuti kada je Ivanušec na dodavanje Radonjića ciljao drugi kut Livakovića, ali golman reprezentacije fantastičnom obranom obranio loptu koja bi sigurno završila u mreži. Tri minute kasnije Dinamo je kaznio Lokomotivu. Rrahmani je iz slične pozicije poput Ivanušeca gađao drugi kut Grbića, ali je za razliku od njega pogodio. Ovim pogotkom ušao je u povijest Dinama jer je zabio 2000. gol zagrebačkog kluba u HNL-u.

Olmo i Petković za sigurnu pobjedu

Nakon prvog gola Lokomotiva je izgubila kompaktnost na terenu. Sedam minuta kasnije Olmo je zabio za 2:0. Sjajnom fintom prebacio je Uzunija i precizno pogodio. Konačni rezultat postavio je Petković u sudačkoj nadoknadi kada je mirno realizirao penal koji je skrivio Lecjaks.

Dinamo je tako upisao 26. pobjedu u 32 prvenstvene utakmice ove sezone. Imaju 82 boda, 20 više od drugoplasirane Rijeke i već su otprije osigurali naslov prvaka. 

Što se tiče Lokomotive, oni još imaju četiri utakmice da pokušaju doći do barem četvrtog mjesta na tablici i tako izboriti kvalifikacije za Europa ligu sljedeće sezone. Trenutno su šesti s pet bodova manje od četvrtog Hajduka i trećeg Osijeka.

Dinamo - Lokomotiva: 3:0

90+3' Kraj! Zaslužena pobjeda Dinama

90+1' Jedanaesterac za Dinamo! Bruno Petković je mirno zabio penal za konačnih 3:0 i njegov 9. gol sezone.

64' GOOOOOL! Olmo je fantastičnim potezom riješio pitanje pobjednika ove utakmice. Nakon kornera sjajnom fintom prebacio je igrača Lokomotive i precizno pogodio za 2:0!

57' GOOOL! I kako to često bude u nogometu, kada jedna ekipa ne zabije, druga uzvrati. Rrahmani je lijepo pogodio za 1:0 čime je ušao u povijest kluba. Zabio je 2000. gol Dinama u povijesti HNL-a.

54' Najbolja prilika na utakmici za Lokomotivu. Radonjić je dodao Ivanušecu na lijevoj strani, ovaj oštro gađa daljnji kut Livakovića koji fantastičnom intervencijom spašava Dinamo u ovoj situaciji.

49' Ivanušec užasno pucao iz slobodnjaka koji je izborio Lecjaks na rubu kaznenog prostora s lijeve strane. Mogao je puno bolje ugroziti vrata Livakovića.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena bez minute sudačke nadoknade. Dinamo je bolji, imao je bolje prilike iako je i Lokomotiva mogla zabiti da su bili konkretniji u završnici.

43' Ponovno prijeti Mislav Oršić. Preciznim udarcem s 19 metara ciljao je desni donji kut Grbića, a vratar Lokomotive skupio je još jednu obranu.

40' Prekombinirali su se sada dinamovci. Hajrović je mogao pucati, ali je dodao Petkoviću, isto je ovaj mogao napraviti, ali šalje dalje za Oršića čiji udarac brani Grbić.

38' Greda! Moro je opalio iz daljine, njegov pokušaj od bloka završava na prečki Grbića! Ostaje 0:0.

36' Kakvu priliku sada nije iskoristila Lokomotiva. Kastrati i Radonjić bili su u situaciji 2:1, ali Radonjić je bio škrt, pucao, a njegov udarac je od bloka otišao u korner. Kastrati se s pravom ljuti na napadača.

26' Petković je bio u dobroj situaciji u kaznenom prostoru, ali njegov udarac od bloka odlazi u korner. Dinamo stišće.

20' Dobra kontra Lokomotive. Povukao je Ivanušec, opalio i zamalo promašio vrata. Sljedeći napad dobro je pucao Oršić za Dinamo, a njegov udarac dobro je obranio Grbić.

15' Solidna kombinacija Dinamovih igrača. Olmo je dodao Petkoviću, ovaj vratio Gojaku. Bh. igrač imao je prostora s 18 metara, ali je pucao visoko iznad vrata.

10' Dinamo je uspostavio kontrolu na terenu, Lokomotiva se brani i pokušava ugroziti gol Livakovića iz kontri. Za sada bez pravih prilika.

1' Utakmica je počela.

GNK Dinamo Zagreb - NK Lokomotiva Zagreb Rezultati uživo

Prije utakmice:

I dok je Dinamo osigurao 20. naslov prvaka u svojoj povijesti i do kraja sezone najvažnija utakmica koja im slijedi je finale kupa protiv Rijeke, Lokomotiva praktički mora doći do bodova ako želi i dalje konkurirati za četvrto mjesto, zadnje koje vodi u kvalifikacije za Europa ligu sljedeće sezone.

U korist im ide i ranija utakmica ove nedjelje gdje je Slaven pobijedio trećeplasirani Osijek pa ako bi mogli iznenaditi Dinamo na Maksimiru, u zadnje četiri utakmice imali bi dva boda zaostatka za Osječanima i četvrtim Hajdukom.

Tijek utakmice pratite na Indexu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više