Dinamo i Rijeka u borbi za EL

Dinamo može izvući skupinu s Arsenalom, Milanom i Lilleom, Rijeka u posljednjem potu

Grafika: Index

UOČI današnjih utakmica play-offa Europa lige poznato je tek pola od 48 klubova koji će igrati u skupinama. 

Skupina Europa lige će biti 12, svaka s po četiri kluba. Hrvatska u skupinama može imati dva predstavnika. Dinamo bi tamo trebao biti gotovo sigurno jer u play-offu na Maksimiru igra protiv estonske Flore (19 sati), dok Rijeka ima puno manje šanse na gostovanju u Kopenhagenu (20 sati).

Dinamo je najmanje u drugom potu, može izvući skupinu s Arsenalom, Milanom i Lilleom

Dinamu je zajamčen drugi jakosni šešir, a ako se dogodi nekoliko iznenađenja u play-offu, mogao bi završiti i u prvom. Neki od potencijalnih Dinamovih suparnika iz prve jakosne skupine su Arsenal, Tottenham, Roma, Napoli, Villarreal, Benfica...

Iz treće jakosne skupine Dinamo bi volio izbjeći Leicester, Milan, Alkmaar, a među poželjnijim suparnicima su Crvena zvezda, Qarabag, Malmo, Rapid, Maccabi Tel Aviv. 

Rijeka bi vjerojatno bila u posljednjem potu iz kojeg Dinamo želi izbjeći francuske predstavnike

Rijeka će, ako prođe favorizirani Kopenhagen, u idealnom raspletu biti u trećoj jakosnoj skupini, ali daleko realnije je da završi u četvrtom, najslabijem potu. Zasad je u četvrtom potu i Hoffenheim, ali njemu trebaju samo dva iznenađenja da završi u trećem potu pa on vjerojatno neće moći igrati s Dinamom. U posljednjoj jakosnoj skupini su najjači francuski predstavnici Lille i Dundalk, a Dinamo bi opet mogao igrati i s Clujom koji je izbacio u drugom pretkolu Lige prvaka. 

Ždrijeb je u petak, a prve utakmice grupne faze 22. listopada.

Pročitajte više