dinamo

Dinamo na igračima koji mu ne trebaju u dvije godine zaradio 16.5 milijuna eura

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

DINAMO bi zadnjeg dana prijelaznog roka mogao prodati Josipa Šutala u Leipzig za više od 20 milijuna eura s bonusima, što bi ga učinilo jednim od najskupljih Dinamovih igrača u povijesti. Šutalo bi, kao što je i Gvardiol, trebao ostati u Maksimiru još ovu sezonu i onda sljedećeg ljeta otići u Bundesligu.

Hrvatski prvak je ovog ljeta od prodaje igrača zaradio nešto više od 13 milijuna eura, a proda li Šutala, ta zarada popet će se preko 30 milijuna eura. Dodamo li tome i najmanje 23 milijuna eura, koliko će Dinamo zaraditi od igranja u Ligi prvaka, vrlo se lako može izračunati da je klub iz Maksimira ovog ljeta zaradio nešto manje od svojeg jednogodišnjeg budžeta.

Nevjerojatna zarada na igračima koji klubu nisu trebali

No, dok prodaje glavne zvijezde, Dinamo istovremeno za jako dobar novac prodaje i igrače iz drugog plana koji su ili višak u momčadi ili nisu u najužoj konkurenciji za prvu momčad. Na takvim igračima Dinamo je od 2020. godine zaradio nevjerojatnih 16.5 milijuna eura.

Ovog ljeta Dinamo je u Wolfsburg prodao Bartola Franjića, koji doslovno nije imao mjesta u prvoj momčadi. Franjić je kod Krznara i Kopića bio žrtva sustava i trenerskih vizija pa je igrao zadnjeg veznog, stopera i lijevog beka, a dolaskom Ante Čačića pao je u drugi plan.

Dilavera prodali pa ga vratili besplatno

Niko Kovač ga je vidio kao pravo rješenje za svoju momčad i Franjićev odlazak u Wolfsburg kompletiran je u nekoliko dana. Franjić ujedno predvodi ljestvicu najskupljih Dinamovih igrača "iz drugog plana", a na drugome mjestu je Damian Kadzior koji je u kolovozu 2020. godine otišao u Eibar za dva milijuna eura.

Adrian Šemper prodan je Chievu u rujnu 2020. godine, Kastrati je lani otišao u Legiju, a ovog ljeta Dinamo je Clermontu prodao Komnena Andrića za milijun eura. Odličan posao bio je i transfer Emira Dilavera u Rizespor prije dvije godine, da bi se Dilaver lani vratio u Maksimir - besplatno.

Pročitajte više