Dinamo na neočekivan način riješio pitanje golmana

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

GOTOVO cijelu polusezonu jedna od najvažnijih tema u Maksimiru bila je kako riješiti pitanje golmana. Ivan Nevistić nije dobro krenuo pa je smijenjen s pozicije prvog golmana i zamijenjen Danijelom Zagorcem, ali ni Zagorac nije briljirao. Osim toga, popularni Zagi ima već 36 godina i jasno je da nije dugoročna opcija za tu poziciju.

Ubrzo se ukazalo rješenje. Dinamo je počeo pripremati teren za to da vratarsku krizu riješi dovođenjem Nikole Čavline, sjajnog mladog vratara Lokomotive, koji je u nju stigao baš iz Dinama. Hrvatski prvak ima klauzulu prema kojoj može otkupiti Čavlinu za 500 tisuća eura pa se činilo sigurnim da će to u siječnju i napraviti.

Golmani sami riješili problem

Ipak, sada iz Maksimira dolaze potpuno suprotni signali. Donedavno se licitiralo imenima i tražilo opcije za poziciju među vratnicama, a sada se čini da je Sergej Jakirović odlučio da neće dirati Dinamove vratare. Svi su očekivali prinovu na vratarskoj poziciji, ali ipak je uslijedio neočekivan rasplet.

Kako se Jakirović i ne bi predomislio kad Dinamo nije primio pogodak već pet utakmica. Točnije, vratari Dinama nisu ulazili u svoju mrežu po loptu već 465 minuta. U tom periodu gol Dinama branila su obojica golmana te su se pokazali kao pouzdani. Izgleda da su Nevistić i Zagorac izašli iz krize i sami riješili najveći problem Dinama u prvom dijelu sezone.

Pročitajte više