Dinamo na Poljudu mora igrati u rozo-narančastom dresu. Evo zašto

Foto: GNK Dinamo

DINAMO u petak u 20 sati na Maksimiru protiv Hajduka otvara novu sezonu SuperSport HNL-a, a u toj utakmici prezentirat će nove dresove za sezonu 2023./2024. Dinamo je dizajn novih dresova predstavio na jučerašnjem "media dayu", a prva garnitura klasično je plava, ali s bijelim detaljima na rukavima kakve je Dinamo često imao kroz svoju povijest. 

PREDSTAVLJAMO Domaći dres za sezonu 23/24. 🔥👕 Domaći su dresovi prepoznatljive plave boje, ali s bijelim rukavima,...

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Thursday, 20 July 2023

Ovakve boje na prvom dresu znače da Dinamo neće moći igrati na Poljudu u prvom dresu. Naime, pravila nalažu da se boje dva suparnika moraju jasno razlikovati i na rukavima. S obzirom na to da Dinamo ima bijele rukave, neće moći igrati u tom dresu jer je Hajdukov dres cijeli bijeli. Dosad su se derbiji na Poljudu uglavnom igrali tako da su hajdukovci nosili bijeli dres, plave hlačice i plave štucne, dok su dinamovci nosili plave dresove, a bijele hlačice i štucne.

Dinamo će stoga na Poljudu morati zaigrati u nekoj od rezervnih varijanti. Jedina koja je dosad predstavljena je kombinacija roze i narančaste boje s tamnocrvenim detaljima i podsjeća na jednu od osnovnih boja prvih Dinamovih dresova s početka prošlog stoljeća. Na oba dresa je grb s tri zvjezdice koje predstavljaju više od 30 naslova prvaka.

PREDSTAVLJAMO Dinamov gostujući dres za sezonu 23/24. 🔥 Gostujuća garnitura na neki je način osvježena varijanta...

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Thursday, 20 July 2023

Pročitajte više